Monika Vengrínová Krimi

Mestskí policajti v akcii: V Poprade kontrolovali desiatky taxíkov, ako to dopadlo?

Predchádzajúci týždeň bol pre popradských mestských policajtov rušnejší ako zvyčajne. Spolu zasahovali v 137 prípadoch, čo je takmer o štyri desiatky zásahov viac, ako je bežný týždenný priemer. Posvietili si aj na taxíky.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti v akcii: V Poprade kontrolovali desiatky taxíkov, ako to dopadlo?
Zdroj: Webnoviny.sk

„Na zvýšenom počte udalostí sa podpísalo predovšetkým teplé počasie a s ním spojená konzumácia alkoholu na verejných priestranstvách, ktorú sme riešili v 20 prípadoch. Spolu 34 zásahov si vyžiadalo nedodržiavanie dopravného značenia na úseku statickej dopravy,“ uviedol náčelník Mestskej polície v Poprade Jaroslav Marušin.

Okrem bežných zásahov vykonávali mestskí policajti aj kontrolnú činnosť, ktorá sa tentoraz zamerala na taxislužby. V súčinnosti s Okresným dopravným inšpektorátom v Poprade a Inšpektorátom práce v Prešove skontrolovali mestskí policajti niekoľko desiatok taxíkov. A ako to dopadlo? Výsledkom kontroly bolo podľa náčelníka mestskej polície šesť prípadov, v ktorých museli byť spísané protokoly o porušení pravidiel pri prevádzkovaní taxislužby následkom čoho bude voči nim vedené správne konanie.

V pozícii kontrolóra dopravy vykonali mestskí policajti v noci zo štvrtka na piatok kontrolu dopravcu, ktorý sa venuje preprave ľudí do cudziny. Keďže aj v tomto prípade bolo zistené porušenie zákona, bude rovnako riešený v správnom konaní.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM