Peter Handzuš Rôzne

Miestny zväz SDKÚ-DS vyzval Š.Kubíka, aby sa vzdal postu viceprimátora

Predsedníctvo miestneho zväzu SDKÚ-DS v Poprade vyzvalo jedného zo svojich členov Štefana Kubíka, aby sa vzdal postu viceprimátora, alebo aby zvážil svoje ďalšie členstvo v SDKÚ-DS.

Igor Wzoš z SDKÚ-DS informoval, že predsedníctvo sa zaoberalo vývojom po komunálnych voľbách v meste Poprad a situáciou, ktorá vznikla po tom, ako primátor mesta Anton Danko vymenoval za druhého viceprimátora práve Kubíka.
„Jeho rozhodnutie prijať tento post bolo jeho individuálnym rozhodnutím a urobil tak bez vedomia predsedníctva SDKÚ-DS a podpory členov poslaneckého klubu SDKÚ-DS a SaS,“ priblížil situáciu Wzoš.

Možnému uzavretiu dohody mali podľa neho predchádzať rokovania v rovine vecnej, programovej a až následne personálnej. „Uvedomujeme si potrebu komunikácie s primátorom Antonom Dankom, ktorý dal SDKÚ-DS ponuku na obsadenie postu,“ doplnil Wzoš. Strana sa už však dávnejšie vyjadrila, že ponuka od Danka bola určená len strane SDKÚ-DS a nie poslaneckému klubu SDKÚ-DS a SaS, čo je v rozpore s koaličnou dohodou, ktorú klub uzavrel po komunálnych voľbách.

„Z dôvodu, že postup Štefana Kubíka pokladáme za krajne nekorektný a netransparentný, vyzvali sme ho, aby sa vzdal postu viceprimátora, alebo aby zvážil svoje ďalšie členstvo v SDKÚ-DS,“ zdôvodnil Wzoš. Stanovy SDKÚ-DS neumožňujú vylúčenie člena na základe uvedeného konania. Miestny zväz SDKÚ-DS v Poprade však zdôraznil, že vyhlásenia a stanoviská Kubíka nie sú v súlade s programovou líniou a nemajú podporu SDKÚ-DS.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM