Monika Vengrínová Rôzne

Míľu pre mamu prešli aj stovky Popradčanov: Takto sa u nás oslavoval Deň matiek FOTO

Ani tento rok si stovky Popradčanov nenechali ujsť možnosť prejsť symbolickú jednu míľu. Mamičky, oteckov, detičky, či babičky neodradil ani fakt, že v rovnakom čase sa konal majstrovský hokejový zápas Slovenska proti Fínsku, a prišli predčasne osláviť Deň matiek.

Ilustračný obrázok k článku Míľu pre mamu prešli aj stovky Popradčanov: Takto sa u nás oslavoval Deň matiek FOTO
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Oficiálne dvanásty ročník celoslovenského podujatia Míle pre mamu sa v Poprade konal po šiesty raz a tak, ako zakaždým predtým, aj tento rok bol pripravený bohatý sprievodný program. V rámci neho vystúpili tanečné či folklórne súbory, deti a mamičky z materského centra Bambino, deti zo špeciálne základnej školy a vystúpenie spestrili aj ukážky japonského bojového umenia aikido, či orientálnych tancov. Nechýbala ani bohatá tombola.

„Bez mám by sme tu neboli a na druhej strane, i naše maminy by bez nás niekedy veľmi ťažko existovali,“ povedal organizátor Míle pre mamu a člen materského centra Bambino Marcel Cebula s tým, že kým v minulom roku 1609 metrov prešlo 854 registrovaných účastníkov, tento rok aj vďaka peknému počasiu očakávali aspoň o päťdesiat účastníkov viac.

Míľa pre mamu oficiálne odštartovala v 53 mestách na Slovensku, a to v rovnakom čase o 16.00 hodine. Prejsť ju mohol ktokoľvek, či už pešo, s kočíkom, na bicykli, korčuliach, apod. Okrem mamičiek, oteckov, detí, či babičiek, tento rok symbolickú míľu prešli aj viceprimátori mesta Poprad Igor Wzoš a Pavol Gašper.

„Mám šesť detí a vediem ich k tomu, aby deň matiek pripravovali svojej mame každý jeden deň, pretože byť matkou je niečo prekrásne a viem, že mamičky to majú niekedy ťažké, keď musia v noci vstávať, povzbudzovať svoje deti, pomáhať im v škôlke, škole alebo celkovo v živote,“ prezradil Gašper a všetkým mamičkám poprial, aby mohli deň matiek zažívať aj častejšie, nielen druhú májovú nedeľu: „Najlepšie každý deň“.

Popradčania aj tento rok prešli míľu pre mamu
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM