Aktualizované JAB Krimi

Na Spiši vypukol ničivý požiar, v akcii desiatky hasičov: FOTKY priamo z miesta

Veľmi nepríjemné ráno na Spiši. Hasiči boli povolaní na zásah kvôli ničivému požiaru. Pozrite si zábery priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku Na Spiši vypukol ničivý požiar, v akcii desiatky hasičov:  FOTKY priamo z miesta
Zdroj: Dnes24.sk

Drevená budova píly zhorela dnes nadránom pri obci Smolnícka Huta v okrese Gelnica. Na miesto prišli privolaní hasiči okolo 4.00 hodiny.

„Po príjazde na miesto bolo zistené, že píla je celá v plameňoch, v druhom až treťom štádiu horenia. Veliteľ zásahu povolal posilové jednotky. Zasahovali hasiči z Gelnice, Krompách a Spišskej Novej Vsi. Následne boli povolaní aj dobrovoľní hasiči," uviedol košický krajský hovorca Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Tomáš Berzetei.

Celkovo zasahovalo 17 profesionálnych a 39 dobrovoľných hasičov z okolia, ráno boli hasiči vystriedaní. „Jednotky sú stále na mieste. Išlo o drevenú stavbu, obvodové konštrukcie sú úplne zrútené a zavalené plechovou konštrukciou. Tieto plechy sa momentálne odstraňujú a uhášajú sa lokálne a skryté ohniská, čiže pokračujú likvidačné práce na mieste," povedal Berzetei pred 10.00 hod.

K príčine požiaru je podľa hovorcu zatiaľ predčasné sa vyjadriť. K zraneniam následkom ohňa nedošlo. Po príchode prvých hasičov sa zvažovala evakuácia neďalekého rodinného domu, po začiatku likvidácie požiaru však napokon nebola potrebná.

Foto: regionálny štáb Tv Joj Matúš Gavlák

Autentické zábery z ničivého požiaru na Spiši
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM