Ľubomír Hudačko Správy

Mládež predviedla zručnosti na Zimnej športovej olympiáde: V TOMTO má Poprad PRVENSTVO

S príchodom zimy sa rozbehla Zimná športová olympiáda mesta Poprad. Deti zo základných škôl si zmerali sily v lyžovaní a snowboarde na svahu v Lučivnej.

Ilustračný obrázok k článku Mládež predviedla zručnosti na Zimnej športovej olympiáde: V TOMTO má Poprad PRVENSTVO
7
Galéria

S príchodom zimy sa rozbehla Zimná športová olympiáda mesta Poprad. Deti zo základných škôl si zmerali sily v lyžovaní a snowboarde na svahu v Lučivnej.

Olympiáda pokračovala aj na druhý deň, a to v Tréningovej hale v disciplíne rýchlokorčuľovanie a v Starom Smokovci na sánkarskom trenažéri.

Vyššia účasť ako vlani

„Zimná olympiáda detí mesta Poprad má dlhoročnú tradíciu. Momentálne prebieha už jej 28. ročník. Skladá sa zo šiestich športových disciplín," povedala Jana Pálková, referentka pre šport MsÚ v Poprade s tým, že patrí k nim aj beh lyžiach a bowling.

„Toto športové podujatie je na Slovensku výnimočné. Poprad má prvenstvo v tom, že v takomto rozsahu to v iných mestách neprebieha. Teší ma, že popradské deti majú rady šport a pohyb. Účasť na tohoročnej olympiáde je vyššia ako v minulých rokoch. Myslím si, že tomu dopomohla aj popularizácia športu v rámci minuloročných aktivít Európskeho mesta športu,“ dodal primátor Anton Danko.

Objektívom: Zimné hry mládeže v Poprade
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM