Krimi

Mladý Kežmarčan (22) využil kľúč ponechaný v zapaľovaní: Za jazdu v cudzom aute mu hrozí basa

Mladík z Kežmarku naštartoval pred jedným z popradských obchodných domov auto, v ktorom boli ponechané kľúče. Odviezol sa až do Spišskej Belej, kde nechal auto zaparkované. Urobil tak bez vedomia majitelky, teraz mu hrozí pobyt za mrežami až na päť rokov.

Ilustračný obrázok k článku Mladý Kežmarčan (22) využil kľúč ponechaný v zapaľovaní: Za jazdu v cudzom aute mu hrozí basa
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

V pondelok (3.6.) na parkovisku pred jedným z popradských obchodných domov došlo k trestnému činu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla. Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

„Okolo 4-tej hodiny rannej páchateľ kľúčom, ktorý bol v spínacej skrinke, naštartoval osobné vozidlo zn. Škoda Octavia a odišiel s ním až do Spišskej Belej, kde ho ponechal zaparkované na Ul. Hviezdoslavovej. To všetko bez súhlasu či vedomia majitelky,“ uviedla policajná hovorkyňa s tým, že na základe dôkaznej situácie z uvedeného skutku bolo vznesené obvinenie 22-ročnému mužovi z Kežmarku.

Ako Ligdayová dodala, ak sa mladíkovi vina preukáže, táto jazda ho môže stáť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov. „Jeho konanie je neospravedlniteľné, ale v tomto prípade je na zamyslenie aj skutočnosť, že kľúč od auta bol ponechaný v aute, a to priamo v spínacej skrinke. Je na zvážení majiteľa vozidla, či takéto konanie je tým správnym spôsobom, ako si chrániť svoj majetok,“ dodala hovorkyňa.

foto: ilustračné

Zdroj: KRPZ Prešov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM