Monika Vengrínová Krimi

Mladý turista (25) zažil krušné momenty v Tatrách: Do akcie vyrazil aj vrtuľník ministerstva vnútra

25-ročný turista si naplánoval trasu z Popradského plesa cez Sedlo pod Ostrvou na Sliezsky dom. Uviazol však v hustom poraste kosodreviny, preto si vo večerných hodinách privolal pomoc. Pátranie horských záchranárov ale bolo v tme neúspešné, turista tak musel stráviť noc v horách.

Ilustračný obrázok k článku Mladý turista (25) zažil krušné momenty v Tatrách: Do akcie vyrazil aj vrtuľník ministerstva vnútra
Foto: Slávka Kellová

V pondelok vo večerných hodinách požiadal ruský turista (25) záchranárov Horskej záchrannej služby prostredníctvom tiesňovej linky o pomoc. „Muž mal totiž naplánovanú trasu z Popradského plesa cez Sedlo pod Ostrvou na Sliezsky dom, po prekročení Sedla pod Ostrvou však zišiel z turisticky značeného chodníka a uviazol v hustom poraste kosodreviny,“ informovali horskí záchranári.

Záchranári HZS sa ho pokúšali lokalizovať počas noci, ale pátranie bolo v tme neúspešné. O súčinnosť bol požiadaný aj vrtuľník Letky Ministerstva vnútra SR. S príchodom nového dňa sa záchranárom podarilo nadviazať najskôr hlasový a následne vizuálny kontakt s uviaznutým turistom.

„Turista bol v poriadku, bez zranení. V spolupráci s Letkou Ministerstva vnútra SR následne uviaznutého turistu pomocou palubného žeriava vyprostili a transportovali na Štrbské pleso, odkiaľ pokračovali terénnym vozidlom do Starého Smokovca,“ uvádzajú ďalej záchranári s tým, že do pátracej akcie bolo nasadených sedem profesionálnych záchranárov HZS a Letka Ministerstva vnútra SR.

foto: ilustračné

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM