Monika Vengrínová Rôzne

Modelári spestria mestský deň detí. Na svoje si však prídu nielen deti

Tohtoročný mestský program pripravený pri príležitosti Medzinárodného dňa detí bude spestrený aj účasťou modelárov. V blízkosti pódia v „medzikostolí“ pripravia modelári prekážkovú trať pre diaľkovo ovládané autá.

Ilustračný obrázok k článku Modelári spestria mestský deň detí. Na svoje si však prídu nielen deti
Zdroj: Dnes24.sk

Svoju jazdeckú zručnosť si tak na trati bude môcť vyskúšať každý, kto bude mať záujem. Tí najšikovnejší dostanú za odmenu voľné rodinné vstupenky na Popradský modelársky deň, ktorý sa bude konať o týždeň neskôr, 8. júna v športovej hale Aréna Poprad.

Okrem diaľkovo ovládaných RC modelov áut budú modelári predvádzať aj 30 kilogramov ťažký a meter dlhý model tanku, poháňaný spaľovacím motorom. Atrakciou bude aj 130 cm dlhý model kamióna s návesom, ktorý má všetky funkcie ako skutočná predloha.

„Veľmi radi sme prijali oslovenie zo strany mestského odboru kultúry, aby sme prispeli svojimi ukážkami modelov k spestreniu programu pre deti. Snažíme sa prispieť k oslavám MDD tak, aby to bol deň radosti zo stretnutia ľudí spojených láskou k svojmu koníčku s novou generáciou modelárov. Chceme deťom i dospelým predstaviť unikátne modely a budeme sa tešiť, ak diváci budú odchádzať s predsavzatím, že aj oni skúsia postaviť svoj prvý model, alebo sa naučia ovládať RC lietadlo, auto či loď,“ dodáva popradský modelár z HT model Jozef Anďal.

Modelári spestria mestský deň detí. Na svoje si však prídu nielen deti
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM