Krimi

Muž (45) z Toporca si pod vplyvom alkoholu strelil do brucha: Zbraň mal v nelegálnej držbe

45-ročný muž, ktorý sa sám postrelil do brucha uviedol, že išlo o jatočnú zbraň. Napokon sa ukázalo, že išlo o nelegálne držanú zbraň, s ktorou manipuloval pod vplyvom alkoholu. Teraz mu hrozí basa na tri až osem rokov.

Ilustračný obrázok k článku Muž (45) z Toporca si pod vplyvom alkoholu strelil do brucha: Zbraň mal v nelegálnej držbe
Zdroj: TASR

„Muž uviedol, že išlo o jatočnú zbraň. Problém vznikol až vtedy, keď mu pri ošetrovaní lekár z miesta zranenia strelu vybral. To už o jatočnej zbrani nemohla byť ani reč,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Na základe tejto skutočnosti vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovoleného ozbrojovania. Ako policajná hovorkyňa ďalej ozrejmila, následným vyšetrovaním bolo zistené, že k zraneniu došlo v sobotu ( 8.6.) krátko pred 21.00 hodinou v stodole za rodinným domom na Ul. Hlavnej v obci Toporec.

„Poškodený si sám spôsobil zranenia pri neodbornej manipulácií s nelegálne držanou strelnou zbraňou a navyše bol pod vplyvom alkoholu, kedy mu bolo nameraných 1,81 promile,“ vysvetlila Ligdayová s tým, že muž si privodil ťažké strelné zranenie, pričom zasiahnutá bola slabina, krížový stavec, tenké črevo i močový mechúr.

„Muž tak konal napriek tomu, že nebol držiteľom povolenia na držbu zbrane,“ skonštatovala Ligdayová a dodala, že pri tomto trestnom čine zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody na tri až osem rokov. „K nezodpovednému konaniu poškodeného muža snáď ani nie je čo dodať. Nelegálne držať zbraň, neodborne s ňou manipulovať a dokonca pod vplyvom alkoholu, mohlo to mať fatálne následky,“ uzavrela policajná hovorkyňa.

foto: ilustračné

Zdroj: KRPZ Prešov
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM