Krimi

Muž v Spišskom Štvrtku pestoval konope: Polícia mu zaistila celý arzenál zakázaných látok

Len zo vzorky zaistenej látky, ktorá bola zaslaná na expertízne skúmanie, by bolo možné podľa slov hovorkyne polície vyrobiť minimálne 2 030 dávok drogy.

Ilustračný obrázok k článku Muž v Spišskom Štvrtku pestoval konope: Polícia mu zaistila celý arzenál zakázaných látok
Zdroj: Polícia SR - Košický kraj

36-ročnému mužovi bolo podľa polície na základe získanej dôkaznej situácie za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi vyšetrovateľom Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove vznesené obvinenie. Dnes24.sk o tom informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

„Bolo preukázané, že minimálne počas tohto roku si zadovažoval omamné a psychotropné látky. Išlo o rastliny rodu konope. Muž ich pestoval nielen v Spišskom Štvrtku, ale aj na iných miestach. V stredu 18.10.2023 bola vykonaná domová prehliadka, pri ktorej bolo zaistené veľké množstvo tejto zakázanej látky, plechové dózy i plastové vrecúška s obsahom zelenej sušiny, digitálna váha, kovová drvička aj iné predmety súvisiace s drogovou trestnou činnosťou,“ potvrdila hovorkyňa.

Minimálne 2 030 dávok

Obvinený muž bol podľa jej slov obmedzený na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

„Len zo vzorky zaistenej látky, ktorá bola zaslaná na expertízne skúmanie, by bolo možné podľa jej slov vyrobiť minimálne 2 030 bežných jednorazových dávok drogy,“ dodala hovorkyňa s tým, že na obvineného bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby.

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM