Správy

Na čo bude priestor slúžiť? Mesto odkúpi areál bývalej čistiarne odpadových vôd v Kvetnici

František Majerský z poslaneckého klubu Poprad na 1. mieste upozornil, že pôvodná ČOV je už roky nefunkčná a momentálne ide o neudržiavaný a­reál.

Ilustračný obrázok k článku Na čo bude priestor slúžiť? Mesto odkúpi areál bývalej čistiarne odpadových vôd v Kvetnici
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Mesto Poprad odkúpi areál bývalej čistiarne odpadových vôd (ČOV) v časti Kvetnica. Informovala o tom radnica na webovej stránke.

Poslanci na pondelkovom (27. 2.) mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva schválili kúpu od Podtatranskej vodárenskej spoločnosti (PVS).

Touto témou sa mestskí poslanci zaoberali v minulosti už dvakrát, okrem iného schválili zmenu spôsobu určenia kúpnej ceny nehnuteľností tak, že sa od nej odráta nájomné zaplatené mestom od roku 2019 do realizácie prevodu nehnuteľností.

Náklady na búracie práce

„PVS dala vyhotoviť nový znalecký posudok na stanovenie všeobecnej hodnoty nehnuteľností z dôvodu dodržania zásad transferového oceňovania pri prevode majetku medzi spoločnosťou a jej akcionárom. Tá bola stanovená vo výške 406-tisíc eur,“ uviedlo mesto.

PVS tiež aktualizovala výšku predpokladaných nákladov na búracie práce bývalej ČOV na viac ako 226-tisíc eur. Celková výška nájomného za roky 2018 až 2023 bola podľa mesta stanovená na takmer 54-tisíc eur.

Za pozemok tak samospráva zaplatí približne 126-tisíc eur ako rozdiel medzi všeobecnou hodnotou nehnuteľností, zaplateným nájomným za roky a predpokladanými nákladmi na búracie práce bývalej ČOV.

Na čo bude slúžiť?

„Schválili sme kúpu pozemku s rozlohou 10 600 štvorcových metrov, ktorý by mal byť využitý na športovo relaxačné aktivity,“ uviedol viceprimátor Štefan Pčola na sociálnej sieti.

Zámer mesta podporili všetci prítomní poslanci.

František Majerský z poslaneckého klubu Poprad na 1. mieste upozornil, že pôvodná ČOV je už roky nefunkčná a momentálne ide o neudržiavaný a­reál.

„V budúcnosti tam môže byť vybudované športovisko a komplexný rekreačný park. Je to ešte dlhá cesta, ale môže tam vzniknúť príjemné zázemie pre obyvateľov a návštevníkov nášho mesta,“ dodal.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM