Peter Handzuš Rôzne

Na cyklochodníku pri Spišskej Teplici by malo byť bezpečnejšie. Samospráva tam dala nové značenie

Samospráva v snahe zvýšiť bezpečnosť cyklistov reagovala na situáciu na križovatke cyklochodníka s cestou do Spišskej Teplice. Na vlastné náklady inštalovala na prázdne stĺpy po pravdepodobne odcudzenom dopravnom značení nové značky obmedzujúce rýchlosť vozidiel v tomto mieste na 40km/hod.

Ilustračný obrázok k článku Na cyklochodníku pri Spišskej Teplici by malo byť bezpečnejšie. Samospráva tam dala nové značenie
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Okrem tohto opatrenia sme sa navyše dohodli so štátnou políciou na častejšej kontrole rýchlosti prechádzajúcich áut,“ informovala Kristína Horáková z popradskej radnice.

Cyklochodník z Popradu do Svitu využijú denne stovky, v prípade pekného počasia aj tisícky cyklistov. Inkriminovaný úsek je jednou z dvoch križovatiek, na ktorých cyklochodník v okolí Popradu križuje cestu III.triedy a vyžaduje od cyklistov i prechádzajúcich motoristov zvýšenú opatrnosť.

Kým za sídliskom JUH III je priechod pre cyklistov cez cestu označený štandardnou dopravnou značkou, v prípade cesty do Spišskej Teplice na prítomnosť cyklistov upozorňuje okrem dopravnej značky aj blikavé svetlo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM