Peter Handzuš Krimi

Počasie opäť trápi vodičov: Na diaľnici pod Tatrami museli policajti znížiť rýchlosť!

Zdá sa, že piatkové počasie opäť potrápi najmä vodičov. Od rána policajti evidujú na celom území Slovenska niekoľko nehôd, pod ktoré sa podpísalo zlé počasie. Pozornosť treba zvýšiť najmä na úsekoch, kde sa na cestách tvoria snehové jazyky a záveje

Ilustračný obrázok k článku Počasie opäť trápi vodičov: Na diaľnici pod Tatrami museli policajti znížiť rýchlosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Na diaľnici D1 v smere Janovce – Poprad-Matejovce je znížená rýchlosť jazdy na 100 km/h a v niektorých úsekoch až na 80 km/h, dôvodom je taktiež tvorba snehových jazykov.

„V piatok očakávame hustejšiu premávku, pretože najmä na víkend vyráža mnoho vodičov cez celé Slovensko za príbuznými,“ informovala hovorkyňa PZ Denisa Baloghová.

Aj v tento deň bude na cestách viac policajtov. Podľa operatívnej situácie budú najmä na miestach, kde je zvýšené riziko vzniku dopravných nehôd a kolízií. Tie možno predpokladať najmä na cestách, kde sa z dôvodu nafúkaného snehu tvoria snehové jazyky.

„Vyzývame preto vodičov, aby dbali na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami a znížili rýchlosť. Jazdu treba prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam,“ dodala Baloghová

Dôležité je jazdiť opatrne, brzdiť uvážene a včas. Keď je povrch vozovky lesklý, neznamená to, že je len mokrý. Naplánujte svoju cestu v dostatočnom predstihu, aby ste sa nedostali do časovej tiesne a bezpečne dorazili do cieľa.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM