Správy

Na jednom mieste v Poprade si už nezakorčuľujeme: TÚTO ľadovú plochu musia rozpustiť

V utorok sa pri CVČ korčuľovalo posledný krát v tejto sezóne. Za všetko môžu plusové teploty a silný vietor.

Ilustračný obrázok k článku Na jednom mieste v Poprade si už nezakorčuľujeme: TÚTO ľadovú plochu musia rozpustiť
3
Galéria

Ľadovú plochu pri Centre voľného času mohli Popradčania na verejné korčuľovanie využívať nepretržite 78 dní. Bezplatne bol ľad k dispozícii takmer šesť hodín denne. Mesto Poprad o tom informuje na sociálnej sieti.

„Bonusom bola kvalitná ľadová plocha, o ktorú sa pracovníci popradskej Arény starali aj vďaka rolbe presunutej na tento účel zo zimného štadióna,“ konkretizovali z popradskej radnice.

Teploty a silný vietor

V utorok 21. februára 2023 sa však pri CVČ korčuľovalo posledný krát v tejto sezóne.

Ľadovú plochu už bolo potrebné definitívne rozpustiť. „Postaralo sa o to počasie svojimi plusovými teplotami v kombinácii so silným vetrom, kvôli čomu sa výrazne začala zvyšovať energetická náročnosť prevádzky tohto obľúbeného exteriérového športoviska,“ vysvetlilo mesto.

Po rozpustení ľadu sa plocha pri CVČ opäť premení na hokejbalové ihrisko. Prvý zápas novej sezóny sa tam má uskutočniť už 16. marca 2023.

Kam za korčuľovaním zdarma

„Milovníci korčuľovania ale môžu naďalej využívať štyri hodiny týždenne bezplatné verejné korčuľovanie každú stredu na zimnom štadióne a každú sobotu v tréningovej hokejovej hale,“ pripomína ďalej mesto.

Je však potrebné odkontrolovať si to v rozpisoch zverejnených na webovej stránke mesta Poprad v sekcii Zimný štadión, pretože v prípade hokejových turnajov sa korčuľovanie neuskutoční.

Objektívom: Ľadová plocha pri CVČ v Poprade už ukončila prevádzku
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM