Monika Vengrínová Rôzne

Na Kežmarskom hrade otvorili letnú sezónu. Novinkou je videosprievodca po Kežmarku

Letnú sezónu po Ľubovnianskom a Spišskom hrade otvorili aj na Kežmarskom. Verejnosti ho tak sprístupnili aj oficálne. Návštevníkov čakajú zrekonštruované priestory pri vstupe i zreštaurované niektoré exponáty.

Ilustračný obrázok k článku Na Kežmarskom hrade otvorili letnú sezónu. Novinkou je videosprievodca po Kežmarku
Zdroj: TASR

Letnú sezónu na Kežmarskom hrade oficiálne otvorili v nedeľu, keď bol vstup do areálu počas celého dňa zadarmo. Okrem bežných prehliadok za symbolický poplatok návštevníkov sprevádzali aj hradné dámy v kostýmoch.

Na nádvorí nechýbali ukážky remesiel, tvorivé dielne pre deti, jazda na koňoch, lukostreľba, maľovanie na tvár, sokoliari majstra Vagana či folklórne súbory Magurák a Maguráčik. Divadlo A predsa … zo Spišskej Belej odohralo hudobnú rozprávku Ako to bolo naozaj o Jankovi Hraškovi. Program ukončilo literárne pásmo v hradnej kaplnke.

Novinkami počas letnej sezóny budú na Kežmarskom hrade nielen zrekonštruované priestory pri jeho vstupe, ale aj zreštaurované exponáty v niektorých expozíciách či zjednodušenie ich popisov. Na nádvorí hradu pribudne ďalšia hasičská striekačka. Novinkou je aj nový audiosprievodca a videosprievodca po meste Kežmarok. Kežmarský hrad ponúka momentálne 14 expozícií.

Otvorenie sezóny na Kežmarskom hrade
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM