Monika Vengrínová Hokej

Na ľade sú už aj hokejistky: Začínajú s prípravou na náročnú sezónu

Popradské hokejistky skončili s letnou prípravou na suchu a rovno sa vrhli na ľad. Pred sebou majú prípravné zápasy a najmä novú náročnú sezónu. Okrem obhajoby titulu chcú uspieť v lige majstrov a dostať sa do povedomia širokej verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Na ľade sú už aj hokejistky: Začínajú s prípravou na náročnú sezónu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Aktuálne sa dáva dokopy tím, ktorý bude hrať počas nadchádzajúcej sezóny. Klub má rozpracované dohody so slovenskými hráčkami z iných klubov, ale i s legionárkami. V úmysle má tiež presadiť neobmedzený počet hráčok zo zahraničia, nakoľko teraz sú povolené len štyri.

„Kluby sa dohodli, že ten, kto získa titul, bude hrať ligu majstrov. Počas nej sa mu budú uvoľňovať hráčky, predohrajú sa zápasy, aby dievčatá mohli byť na ten jeden mesiac počas jej trvania k dispozícii. Čiže riešenie sa hľadalo aj teraz. Zrejme sa tak i niektoré hráčky zo Spišskej objavia v našom tíme,“ uviedol Ivan Bednár, asistent trénera ženského hokejového družstva v Poprade.

Na popradskom ľade aj Spišiačky a Prešovčanky

Poprad, Spišská Nová Ves a Prešov sa tiež dohodli na vzájomnej spolupráci v rámci východu. Tá je odpoveďou na novovzniknutý klub v Bratislave, o ktorom sme už informovali. Klub pobral hráčky a nakoľko je v lige len päť tímov, ich úbytok je dosť citeľný. Hokejistky z Prešova i zo Spišskej tak svoju prípravu začali na popradskom ľade, keďže ten vo svojom domovskom stánku zatiaľ nemajú. „Keby nás tiež bolo menej, tak asi ťažko by sme ten počiatočný tréningový proces zvládli,“ uvažuje asistent trénera.

Dievčatá 21.augusta čaká najväčší turnaj v Púchove, kde však už 18. odohrajú najdôležitejší prípravný zápas proti Ufe. Tam pôjdu už v plnej zostave. Ich tohto sezónnym cieľom je prvýkrát postúpiť v európskej lige majstrov z prvého kola, čo sa doposiaľ Slovákom ešte nikdy nepodarilo. „Trúfame si ísť aj z druhého kola ďalej, nakoľko lós nám praje. Finále tento rok nebudú hrať len dva tímy, ale štyri a keby sa nám podarilo dostať sa medzi ne, tak by to bol asi najväčší úspech,“ myslí si Bednár.

Rozhodne sa až v play off

Čo sa týka našej slovenskej ligy, tu majú dievčatá cieľ jasný a tým je obhajoba tohtoročného titulu. Hrať sa bude systémom dvakrát doma, dvakrát vonku a následne na to začne play off. Tímy je možné dopĺňať do polovice februára. „Podľa toho, koľko majú na súpiskách jednotlivé kluby, bude dosť ťažké, aby sa liga vôbec hrala. Myslím si, že o víťazovi sa rozhodne až v play off na základe toho, kto ako tím posilní,“ premýšľa Bednár.

Finančne je klub vykrytý na sto percent, ostáva zohnať posledné prostriedky na vycestovanie do tureckej Ankary, kde majú dievčatá skupinu v lige majstrov. „Na autobus by sme už mali, ale keďže chceme letieť, aby dievčatá neboli unavené, rokujeme ešte s partnermi. Myslíme si však, že to dopadne dobre. Máme podporu mesta, hráme pekný slušný hokej a veríme, že tento rok sa už dostaneme aj do povedomia širšej verejnosti,“ dodal trénerov asistent.

Východniarsky ženský hokejový tréning v Poprade
25
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM