Monika Vengrínová Hokej

Popradské hokejistky pred novou sezónou: Chystáme sa na obhajobu titulu i ligu majstrov

Letnú prípravu majú dievčatá za sebou, a ako všetci veria, úspešnú novú sezónu pred sebou. Hokejistky na čele s vedením plánujú obhájiť titul majsteriek Slovenska a zabojovať v lige majstrov, ktorá je pre ne novinkou.

Ilustračný obrázok k článku Popradské hokejistky pred novou sezónou: Chystáme sa na obhajobu titulu i ligu majstrov
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Na letnú prípravu tento rok chodilo trinásť až pätnásť dievčat, ďalších desať sa pripravovalo individuálne, nakoľko majú svoje pracovné povinnosti a nemohli sem vycestovať. Boli sme ich však otestovať a v rámci tohto testovania, ktoré sa robilo v Brezne, naše hráčky skončili na popredných miestach, čiže vieme, že sa pripravujú podľa plánov,“ uviedol asistent trénera ženského hokejové družstva v Poprade Ivan Bednár.

Päť dievčat dostalo ponuku z Bratislavy

Do novej sezóny vstupuje klub s veľkými cieľmi a očakávaniami. Jednoznačne chcú obhájiť majstrovský titul z tohto roka a takisto prvýkrát v histórii slovenského ženského hokeja postúpiť v lige majstrov z prvého kola. Skupinu odohrajú v tureckej Ankare. Plány im však mierne narušila ponuka z Bratislavy, ktorú dostalo päť popradských dievčat, konkrétne Kiapešová, Gorecká, Žitňanská, Gaborčíková a Obercianová. Tie by mohli v novej sezóne nastúpiť do tímu financovaného priamo ministerstvom vnútra.

„Vznik tohto tímu je odrazom toho, ako ženský hokej začal klesať vo svetových ratingoch. Môj osobný názor je, že je to dobrá vec a myslím si, že takéto tímy by mali vznikať. Na druhej strane, som presvedčený o tom, že to bude v neprospech najvyššej ženskej hokejovej ligy na Slovensku, ktorá môže na klubovej úrovni v podstate zaniknúť, ak z každého ženského tímu zoberú päť, šesť dievčat, aby si naplnili ten svoj,“ myslí si Bednár.

Dievčatá ponuky zvažujú

Oslovené dievčatá tak dostali čas na rozhodnutie po tom, ako im bol predostretý plán klubových cieľov tu v Poprade. Podľa slov asistenta trénera, vážnejší záujem zatiaľ prejavila len Žitňanská, ostatné dievčatá rozhodnuté ešte neboli.

„Dostala som ponuku, ale asi ju nevyužijem. Chcem ostať v Poprade. Mám tu školu, teším sa na ligu majstrov, aj na turnaj v Púchove. Šanca na rozvoj je, podľa mňa, aj tu v Poprade, závisí to však od každého individuálne, ako k tomu pristúpi. Teraz sa každá pripravujeme ako môžeme a uvidíme, ako to bude vyzerať na jeseň,“ objasnila svoje plány Kristína Obercianová.

Ponuku Bratislavy ale zrejme využije Alexandra Gaborčíková, ktorá si myslí, že bratislavský tím, by jej, čo sa budúcnosti týka, ponúkol toho viac. „Myslím si, že je tam kvalitnejší hokej aj lepšia príležitosť do budúcnosti. Avšak len športová, pretože školu mám tu,“ uvažuje.

Aktuálne sa riešia prestupy a rozpočet

V popradskom klube zatiaľ vedenie rieši prestupy hráčok, nakoľko niekoľko miest, vrátane troch na medzinárodných transferoch, je stále voľných. Z povolených štyroch je aktuálne obsadený len jeden, a to francúzskou brankárkou Caroline Lambert, na ktorej, spolu s druhou tímovou brankárkou, Romanou Kiapešovou, chce tím stavať. „Obidve sú vyrovnané, skúsené a veľmi dobré,“ vyjadril sa na margo popradských brankárok asistent trénera. Zvyšné tri medzinárodné miesta má klub rozpracované, čaká sa len na vyjadrenie dievčat.

„Našim cieľom je tiež nájsť nejaké hráčky na Slovensku. Oslovili sme pár dievčat, dali sme im ponuku hrať za Poprad, a ak to príjmu, radšej budeme robiť zo Slovenkami. Ak nie, v okolitých krajinách máme rozpracované hráčky, o ktorých ale zatiaľ nechceme hovoriť. Určite však chceme mať tri silné, vyrovnané päťky, ktoré budú vedieť rozhodovať zápasy na medzinárodnej úrovni,“ prezradil Bednár.

Rozpočet na novú sezónu už má tím na osemdesiat percent naplnený, zvyšných dvadsať by mal pokryť ligu majstrov, ktorú dievčatá odohrajú v exotickom Turecku. Vedenie klubu verí, že aj tie zvyšné peniaze sa im vďaka podpore mesta podarí zohnať. Ciele majú nastavené, už teraz kráčajú za obhajobou titulu a čo najlepším výsledkom v lige majstrov. „Ideme krôčik po krôčiku, ale trúfame si tento rok vyjsť dosť vysoko,“ dodal asistent popradského trénera.

OBRAZOM: Popradské hokejistky pred novou sezónou
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM