Peter Handzuš Hokej

Na MS odcestovala aj Popradčanka Zuzana Štefaniaková

S cieľom obhájiť bronzovú pozíciu z vlaňajšej I. divízie MS do 18 rokov v Piešťanoch, odcestovali v sobotu večer z Viedne mladé slovenské hokejistky do dejiska tohtoročného šampionátu v ruskom Dmitrove.

V tomto meste v Moskovskej oblasti zverenky trénera Stanislava Kubuša na tejto ceste čakajú postupne rovesníčky z Nórska (28.3, 11.00), Kazachstanu (29.3., 14.30), Francúzska (31.3., 14.30), Ruska (1.4., 18.00) a Rakúska (3.4., 14.30).

„Na uplynulom šampionáte v Piešťanoch získali hráčky bronzové medaily a na tento úspech, by sme chceli nadviazať aj teraz v Rusku. A keby sa nám podarilo aj niečo navyše, naša radosť by bola veľká,“ uviedol tréner tímu Stanislav Kubuš. Pred odchododom do Dmitrova absolvovali hráčky záverečné sústredenie v Skalici od 22. marca. „Žiaľ začiatok sme museli ‚lepiť‘, lebo až osem hráčok nám po nedeľnajšom vyvrcholení ligy žien prišlo zranených, alebo chorých. Takže na ľade nám korčušovalo 10–11 hráčok,“ povedal Stanislav Kubuš a dodal: „V rámci prípravy sme odohrali jeden kvalitne obsadený turnaj v českom Slanom s účastníkmi A-divízie a s Rakúskom, ktoré bude našim súperom aj v Rusku. V Trnave sa sme sa pred pár dňami stretli ešte dvaktárt s Maďarskom. V Skalici sme v piatok absolvovali posledné dva tréningy, popoludní sme sa v modelovanom zápase stretli so skalickými ôsmakmi.“ Podľa neho najväčším problémom v príprave bola nízka produktivity. „Dávali sme veľmi málo gólov, verím, že ak tak tomu bude aj v Rusku, že ich na druhej strane ani veľa nedostaneme,“ nádejal sa Kubuš.

V Dmitrove bude ich prvým súperom Nórsko. „Vlani v Piešťanoch, keď som ja pri družstve ešte nebol, dievčatá so severankami vyhrali. Verím, že víťazne sa naštartujeme aj teraz, aj keď ťažko odhadnúť súčasnú silu súpera.“

nominácia na MS 18:
brankáry: Romana Kiapešová (MHK 32 Lipt. Mikuláš), Zuzana Štefaniaková (HK Poprad)
obrankyne: Denisa Laliková (HK Púchov), Klaudia Olosová (MHK Martin), Rebeka Bondorová (Slovan Bratislava), Gabriela Jašová (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Katarína Luptáková (HK Brezno), Nikola Balašová (HC OSY Sp. Nová Ves)
útočníčky: Petronela Novotná (Slovan/HK Trnava), Lívia Lúčová (Slovan/Prešov), Viktória Ihňaťová (Slovan/Spišská), Andrea Fortunová, Ľubica Štofanková, Lívia Mišková (všetky Prešov), Alica Miháliková (MHK Martin), Veronika Borovjaková (Iskra B. Bystrica), Martina Dulovičová (HK Turč. Teplice), Miriam Mikesková (HC Topoľčany), Barbora Latečková (HK Levice), Nina Branická (ŽHKm Zvolen)

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM