Peter Handzuš Rôzne

Na najväčšiu šou pre modelárov je už všetko pripravené

Aréna Poprad je pripravená na Popradský modelársky deň. 16 modelárov dáva dohromady 40 metrov dlhú železnicu. Finišujú posledné prípravy v hale, aj pred halou. Brány pre verejnosť sa otvárajú v sobotu o 9. hodine.

Dominantou priestoru bude viac než 40 metrov dlhá modelová železničná krajinka, ktorú spoločne postavia železnično-modelárske kluby z Bojníc, Bratislavy, Liptovského Mikuláša a Košíc. Budú na nej prevádzať dlhé vlakové súpravy. Okrem veľkého modulového koľajiska, bude vystavených aj niekoľko menších individuálnych.

Výnimočnou udalosťou bude predstavenie presných modelov najnovších rušňov prezývaných Messerschmitt, ktoré začnú čoskoro jazdiť aj na skutočných slovenských koľajniciach, a to rýchlosťou až 200 km za hodinu. Tieto modely predstaví Železnično-modelársky klub pri SPŠ Dopravnej Košice.

[color=#cc0000]­[size=15]Samos­tatné zóny pre RC autá[/size][/color]

Ladnosť jazdy riadeným šmykom je typická pre driftové jazdenie. Táto veľmi populárna modelárska disciplína bude mať vyhradenú samostatnú drift zónu so špeciálnym povrchom. Modely áut používané pre drift majú často atraktívne farebné riešenie a svetelné efekty, tak ako ich skutočné predlohy.

Úplným protipólom budú modely crawlerov a expedičných áut, ktoré budú prekonávať pripravenú náročnú prekážkovú dráhu, síce pomalým tempom, ale úplne extrémne.

Organizátori PMD nezabudli ani na milovníkov rýchlych terénnych áut buggy. Na pripravenom okruhu budú mať k dispozícii niekoľko skokov a vĺn. Svoje jazdecké umenie môže predviesť každý, kto prinesie svoj model auta.

[color=#cc0000]­[size=15]Kami­óny, lode, ponorky[/size][/co­lor]

Veľký divácky ohlas zaznamenali minulý rok RC modely kamiónov s návesmi. Organizátori PMD preto pre ne pripravili špeciálny cestný okruh s parkoviskom a križovatkami. Svoje modely ťahačov prídu predstaviť modelári zo Senca, Trstenej a Košíc.

Tak ako minulý rok, aj teraz bude na ploche pred halou pripravený bazén na predvádzanie RC modelov lodí a ponoriek. Modelári budú predvádzať až 2 metre dlhé a 70 kíl ťažké modely lodí. Atraktívna bude ukážka manipulácie s veľkou kontajnerovou loďou pomocou prístavných remorkérov. Perličkou budú nádherné modely lodí poháňané skutočnými miniatúrnymi parnými strojmi, ktoré postavil pán Čimo.

Poprad24 Foto: Branislav Babjak

pmd_priprava
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM