Martin Sýkora Samospráva

Na školách v Matejovciach a na Komenského ulici v Poprade pribudnú ihriská

Mesto Poprad plánuje v tomto roku zrealizovať výstavbu multifunkčných ihrísk pri dvoch základných školách (ZŠ) - v Matejovciach a na sídlisku Západ.

Ilustračný obrázok k článku Na školách v Matejovciach a na Komenského ulici v Poprade pribudnú ihriská
Zdroj: Dnes24.sk

V oboch prípadoch je už podľa vedúcej odboru školstva, mládeže a športu na tamojšom mestskom úrade Edity Pilárovej spracovaná projektová dokumentácia, nasledovať bude proces verejného obstarávania.

„Na športovisko v areáli ZŠ s materskou školou (MŠ) na Kopernikovej ulici v mestskej časti Matejovce je vyčlenených 135 000 eur. Ide o menšie ihrisko, túto lokalitu sme zvolili kvôli tomu, že v tejto časti mesta nie je žiaden podobný priestor pre deti, mládež i dospelých,“ zdôvodnila Pilárová. Plocha bude vybavená zapustenými hádzanárskymi bránkami i basketbalovými košmi. V druhom prípade, ide o nové ihrisko v areáli ZŠ Komenského, pričom bude pozostávať z dvoch samostatných častí s umelou trávou. Jedna bude určené pre futbal a tenis, druhá na hádzanú, taktiež tenis a volejbal.

„Na severnej strane areálu vo vnútri atletického oválu sú navrhnuté detské ihrisko a plocha pre fitnes s rovnakým povrchom ako basketbalové ihrisko a atletický ovál,“ doplnila Pilárová. V tomto prípade vyčlenila samospráva na projekt 470 000 eur.

Na obe ihriská pôjdu finančné prostriedky z rezervného fondu. „Ihriská budujeme v jednotlivých častiach mesta, lebo slúžia aj širokej verejnosti podľa plánovaného harmonogramu a využiteľnosti. Na prvom mieste je ich využitie pre športové triedy a krúžky, na druhom mieste je cieľom, aby v každej časti mesta bolo ihrisko aj pre občanov,“ dodala Pilárová s tým, že plánom samosprávy je, aby boli takéto ihriská pri tamojších všetkých školách. Najbližšie by to mali byť plochy na šport v areáli ZŠ s MŠ na Tajovského a Francisciho ulici. V posledných rokoch pribudli takéto ihriská napr. v areáli ZŠ s MŠ na Jarnej ulici, tiež na počtom žiakov najväčšej škole na Dostojevského ulici a v Spišskej Sobote pribudol areál s in-line dráhou pre hokejové triedy. „Cez štátny projekt sa nám podarilo vybudovať aj malé futbalové ihrisko a tenisové kurty v areáli ZŠ s MŠ Fraňa Kráľa,“ uzatvára Pilárová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM