Simona Ivančáková Rôzne

Na tieto fotky sa bude dívať rád každý Popradčan: OBRÁZKY z mesta, ktoré potešia vaše oči

Už pár dní je celý Poprad rozžiarený. Spolu s príchodom Mikuláša sa rozsvietila aj vianočná výzdoba, ktorá poteší nejedného domáceho či zahraničného turistu. Na tieto fotky sa bude rád dívať asi každý Popradčan...

Ilustračný obrázok k článku Na tieto fotky sa bude dívať rád každý Popradčan: OBRÁZKY z mesta, ktoré potešia vaše oči
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

Námestie sv. Egídia, lúka pred budovou Okresného súdu v Poprade , ale aj všetky kruhové objazdy v meste. Na týchto miestach nájdete najvýraznejšie vianočnú výzdobu.

Vianočná výzdoba v Poprade patrí podľa mnohých k tým najkrajším, ktoré sa na Slovensku nachádzajú. Počas sviatkov do metropoly pod Tatrami zavítajú stovky turistov nielen zo Slovenska, ale aj zahraničia a miestnu výzdobu si pochvaľujú.

Každý rok je výzdoba v meste krajšia a žiarivejšia. Svedčí o tom napríklad aj park vedľa Kina Tatran. Už pár zimných sezón láka pozornosť najmä veľká vianočná guľa, v ktorej sa odfotil takmer každý. V jej tesnej blízkosti sa nachádza hviezdna brána.

A to zďaleka nie je všetko. Hviezdne nebo nájdete na Ulici 1. mája. Svetlo z bielych hviezd, ktoré sa nachádzajú nad vašimi hlavami vám navodia vianočnú atmosféru. K jej dokonalosti už bude chýbať len sneh. Pri fontáne sa na vás zas teší tradičný popradský vianočný stromček, ktorý je rozžiarený nabielo.

Tradičné svetelné reťaze na stromoch nájdete pozdĺž celého námestia. Pred budovou súdu sa zas nachádza betlehem. Pozornosti vodičov zas neujde výzdoba, ktorá je umiestnená na všetkých popradských kruhových objazdoch. Na tom najväčšom sa nachádza 12 metrov vysoký anjel. Pri hoteli Poprad svietia adventné sviečky a na starom Juhu už z diaľky zbadáte žiarivú kométu.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť výjavy z mesta, ktoré v týchto dňoch tešia oči Popradčanov.

Vianočná výzdoba v Poprade zachytená na fotkách
19
Galéria
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM