Monika Vengrínová Krimi

Naháňačka ako z filmu: Zlodeja taxíka (35) prenasledovala polícia, padli i výstrely

Podľa polície muž (35) nastúpil do taxíka, v ktorom na taxikára vytiahol nôž. Tomu sa však podarilo vytrhnúť sa a z auta vystúpiť. Ako ďalej uviedla polícia, podozrivý hneď na to s taxíkom ušiel. Začala sa naháňačka, pri ktorej došlo i na streľbu.

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka ako z filmu: Zlodeja taxíka (35) prenasledovala polícia, padli i výstrely
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako uviedla polícia, muž (35) z obce Petrovce nad Laborcom z okresu Michalovce nastúpil v utorok v čase okolo 17:00 do taxíka v obci Nová Ľubovňa a chcel odviesť do Prešova. „Za účelom vybratia peňazí z bankomatu požiadal taxikára (28), aby po ceste zastavil pred budovou banky na Levočskej ulici v Starej Ľubovni. Po príchode pred banku vytiahol zákazník na taxikára nôž a chytil ho za ruku a tričko. Taxikár sa mu však vytrhol a vystúpil z auta, načo na jeho miesto si sadol podozrivý a s vozidlom ušiel preč. Polícia ihneď po oznámení lúpežného prepadnutia prijala opatrenia na zadržanie podozrivého,“ informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Ako ďalej uviedol, policajná hliadka auto spozorovala v obci Plavnica v smere na Ľubotín a snažila sa ho zastaviť. Vodič však nereagoval ani na výstražné znamenie STOP, keď sa ho hliadke podarilo predbehnúť. Naopak, policajné auto obehol a prudko zrýchlil. „Počas jazdy niekoľkokrát bezohľadnou rýchlou jazdou ohrozil v protismere idúce vozidlá a rovnako nebezpečne predchádzal motorové vozidlá idúce v jeho jazdnom pruhu. Po celý čas prenasledovania boli na oboch policajných vozidlách, ktoré sa v tom čase zúčastňovali prenasledovania, zapnuté svetelné výstražné zariadenia, na ktoré vodič prenasledovaného vozidla absolútne nereagoval, rovnako, ako ani na výzvy z reproduktora, prostredníctvom ktorého bol upozornený na použitie donucovacích prostriedkov, vrátane služobnej zbrane. Dokonca na zúženej vozovke do jedného jazdného pruhu prešiel na červenú,“ povedal Džobanik.

Hovorca ďalej informoval, že v obci Ľubotín sa policajti pokúsili prenasledované vozidlo opäť zablokovať, čo sa im však nepodarilo. Podľa polície padli i varovné výstrely i štyri výstrely do zadných pneumatík unikajúceho auta, ani to však vodiča nezastavilo. „Pri obci Mokroluh podozrivý náhle strhol vedenie do pravej strany cesty a zišiel s autom do poľa, kde vozidlo zostalo stáť. Následne policajti muža za použitia hmatov, chvatov a pút zadržali. Na miesto bola privolaná záchranka, nakoľko podozrivý mal poranenú hlavu, ktorá mu bola ošetrená v nemocnici. Služobným zákrokom mu neboli spôsobené žiadne zranenia. V nemocnici bola podozrivému odobratá krv na zistenie alkoholu a drog,“ dodal policajný hovorca s tým, že po ošetrení bol podozrivý muž prevezený na políciu v Starej Ľubovni, kde ho vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže a bude spracovaný podnet na jeho vzatie do väzby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM