Správy

Náhradné umiestnenie pre 70 detí: Škôlku na Podtatranskej vytopilo

Havarijnú situáciu v dôsledku vytopenia priestorov musí riešiť Materská škola na Podtatranskej ulici v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Náhradné umiestnenie pre 70 detí: Škôlku na Podtatranskej vytopilo
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Materská škola (MŠ) na Podtatranskej ulici v Poprade rieši havarijnú situáciu, v noci z pondelka na utorok (8.1.) tam v dôsledku prasknutia ventilu na toaletách došlo k vytopeniu časti priestorov. „Ráno o 6. hodine, keď sme prišli do materskej školy, všetko to tu už plávalo. Riešime veci operatívne, aby sme zachránili všetko, čo sa dá,“ uviedla zástupkyňa riaditeľky Základnej školy (ZŠ) s MŠ Komenského Oľga Korbová.

Voda, ktorá siahala až po členky, vytopila triedu na poschodí, ako aj celé prízemie v jednej z budov. Na pomoc privolali hasičov, ktorí pomohli s odčerpávaním vody zo zatopených priestorov.

Škôlka musela vyriešiť aj náhradné umiestnenie 70 detí, pričom najstaršie boli presunuté do priestorov ZŠ Komenského, menšie do predškoláckych tried. V priebehu utorka poruchu na vodovodnej inštalácii odstránili, oveľa viac času si však podľa Korbovej vyžiada renovácia priestorov. „Potrebujeme komplet vysušiť všetky priestory, ktoré sú tu, lebo do vlhkých nemôžeme umiestniť deti. Vidíme to na dlhší čas, minimálne na dva týždne. Budeme musieť vymeniť komplet podlahy, ktoré sme pritom vymenili len nedávno,“ dodala Korbová.

V núdzovej situácii podá pomocnú ruku aj samospráva, ktorá je zriaďovateľom škôlky. „Pomôžeme, ako sa bude dať, podarilo sa nám zabezpečiť profesionálne odvlhčovače, vedeniu materskej školy som ponúkol pracovníkov verejnoprospešných prác a v prípade potreby aj finančnú injekciu. Je to naozaj veľká škoda, pretože priestory už boli zrekonštruované,“ doplnil primátor mesta Anton Danko s tým, že stredisko služieb, ktoré zabezpečuje servisné práce pre všetky popradské školy, pomôže škôlke s vymaľovaním priestorov, komplexnou kontrolou elektroinštalácie, ako aj s prípadnou údržbou. Výška škôd, ktoré voda spôsobila, zatiaľ nie je známa.

foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM