Správy

Popradskí policajti po novom roku zachraňovali životy: Zasahovať museli pri dvoch prípadoch

Mestskí policajti z Popradu boli začiatkom roka privolaní k dvom prípadom, pri ktorých museli pomáhať s oživovaním osôb.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí policajti po novom roku zachraňovali životy: Zasahovať museli pri dvoch prípadoch
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Dva prípady, pri ktorých museli s oživovaním pomáhať aj mestskí policajti, sa v Poprade udiali začiatkom tohto roka. Prvý sa stal 2. januára v popoludňajších hodinách, kedy mestská polícia prijala hlásenie, že na verejných toaletách na Námestí sv. Egídia sa nachádza osoba, ktorá je zavretá už dlhší čas v kabínke WC a na výzvy zamestnancov nereaguje.

„Po príchode na miesto hliadka našla v kabínke WC osobu v bezvedomí bez hmatateľného pulzu. Hliadka okamžite začala s oživovaním tejto osoby a zároveň bola na miesto privolaná aj posádka rýchlej zdravotníckej pomoci,“ informoval o tom hovorca Mesta Poprad Marián Galajda s tým, že napriek vynaloženému úsiliu sa 46 ročného muža z okresu Brezno už žiaľ nepodarilo oživiť.

V sobotu 05. januára 2019 v doobed­ňajších hodinách bolo na tel. linku 159 oznámené, že v blízkosti cestičky pre cyklistov na Suchoňovej ulici leží na zemi neznámy muž. „Hliadka mestskej polície na mieste zistila 46 ročného muža z obce Spišské Bystré. Išlo o kardiologického pacienta, ktorý sa sťažoval na nevoľnosť. Mužovi bola poskytnutá predlekárska starostlivosť a následne bola na miesto privolaná rýchla zdravotnícka pomoc, ktorá osobu previezla do nemocnice,“ informoval náčelník Mestskej polície Poprad Marián Gardoš.

foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM