Správy

Najbližšie týždne sa tam nedostaneme: Múzeum v Tatranskej Lomnici musia zatvoriť

V expozícii sa nachádza viac ako 1500 exponátov, ktoré sú doplnené prezentáciami, fotorámikmi, svetelnými tabuľami a krátkymi filmovými sekvenciami.

Ilustračný obrázok k článku Najbližšie týždne sa tam nedostaneme: Múzeum v Tatranskej Lomnici musia zatvoriť
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Múzeum Tatranského národného parku (TANAP) v Tatranskej Lomnici čakajú sanitárne dni. Do expozície sa preto návštevníci najbližšie dva týždne nedostanú. Informovala o tom Správa TANAP-u na sociálnej sieti.

Brány múzea sa opäť otvoria 21. novembra. „Návštevníci sa budú môcť tešiť na jednu zveľadenú diorámu. Aj jej obnovu si múzejníci naplánovali popri čistení a upratovaní priestorov i exponátov,“ uvádza Správa TANAP-u.

Už od roku 1957

V expozícii sa nachádza viac ako 1500 exponátov, ktoré sú doplnené prezentáciami, fotorámikmi, svetelnými tabuľami a krátkymi filmovými sekvenciami.

Prevádzkovateľom múzea, ktoré návštevníkov už od roku 1957 oboznamuje s charakterom tatranskej prírody, jej ochranou a s dejinami sprístupňovania Tatier, je Správa TANAP-u.

Jeho expozície sú otvorené celoročne, s výnimkou vianočných a novoročných sviatkov a tiež obdobia každoročnej modernizácie.

archívne foto

Zdroj: Dobrovoľný hasičský zbor obce Paňovce
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM