Martin Sýkora Futbal

Nájde reprezentačná 21-tka nový domov v Poprade? Zväz verí, že áno

Rozširovanie popradského Národného tréningového centra o trávnaté plochy dáva možnosť vidieť pod Tatrami najlepším futbalových mladíkov. SFZ chce pokračovať v projekte.

Ilustračný obrázok k článku Nájde reprezentačná 21-tka nový domov v Poprade? Zväz verí, že áno
Zdroj: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov úspešne zavŕšila svoju kvalifikačnú cestu postupom na kontinentálny šampionát. Svoje domáce zápasy odohrali slovenskí mladíci v záhoráckej Myjave. Práve pre popradské Národné tréningové centrum (NTC) malo podľa pôvodnej myšlienky slúžiť slovenským reprezentačným výberom. Kameňom úrazu však boli tréningové plochy. Okrem hlavného štadióna mali futbalisti k dispozícii ihrisko vo Poprade – Veľkej, to však slúži popradskej mládeži. Dobudovaním tréningového ihriska s vyhrievanou trávou sa podmienky radikálne menia.

„K NTC bude priradené aj ihrisko s umelou trávou v Tatranskej Lomnici, ktoré bude do 3 týždňov hotové,“ povedal prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.

Pri novej tréningovej ploche v Poprade vznikli aj dočasné parkovacie miesta a do budúcnosti plánuje vedenie NTC vybudovať za plotom ihriska menšie tribúny. Novovybudované ihrisko má štandardné rozmery 105 krát 68 metrov s vyhrievaným trávnikom.

„Keďže tu už máme výborné tréningové plochy, tak verím, že ďalší kvalifikačný cyklus 21-tky odohráme v Poprade, že tu bude mať svoje domovské sídlo,“ dodal Kováčik.

Mládežnícki futbaloví reprezentanti si podtatranské ovzdušie už vyskúšali na sústredení. Za tréningovým trávnikom však cestovali do Hranovnice. Otvorením ihriska priamo pri NTC je táto podmienka splnená na vyše 100 %. Futbal sa pod Tatrami stáva pomaly ale isto športom číslo 1. Pôsobenie reprezentačných výberov v Poprade to môže len urýchliť.

PREČÍTAJTE SI AJ: Stane sa Poprad futbalovým mestom? Špičkové podmienky pre futbal

Otvorenie tréningového ihriska NTC Poprad 10/2016
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM