Martin Sýkora Od Vás

Najlepší nemecký ovčiak je Slovák: Kris vyhral na nemeckej pôde

O veľký kynologický úspech - prvé miesto Svetového pohára Obedience Nemeckých ovčiakov WUSV, sa postaral Jozef Olearčin s Krisom. Navyše priamo v Nemecku.

Ilustračný obrázok k článku Najlepší nemecký ovčiak je Slovák: Kris vyhral na nemeckej pôde
Zdroj: Dnes24.sk

Skvelá reprezentácia krajiny aj regiónu

O skvelom výsledku a výbornej reprezentácie podtatranskej kynológie nás informoval Jozef Olearčin, účastník pretekov a po novom aj víťaz Svetového pohára Obedience Nemeckých ovčiakov WUSV.

„Počas dvoch dní sme súťažili v kategórii Obedience – 2. trieda, kde sme získali v sobotu aj nedeľu najvyšší počet bodov a tým sme sa stali celkovými víťazmi v kategórii Obedience 2,“ vysvetlil Olearčin, ktorý sa venuje výchove a výcviku nemeckých ovčiakov. Súťažilo sa v troch triedach – 3. trieda je najvyšší stupeň.

PREČÍTAJTE SI AJ: Takto chce popradský útulok pomôcť opusteným psom…

Najprv dobyli Slovensko, potom svet

„Obedience je kynologický šport, v ktorom sa veľmi dbá na presné prevedenie cvikov, zložených z vysielania do štvorca, chôdze okolo nohy, polôh na diaľku, aportovaním a ťažkým vyhľadaním predmetu psovoda, ktorý je položený medzi ďalšími 6 cudzími predmetmi. Je dôležité aby pes pracoval sústredene a radostne, každá odchýlka je bodovo trestaná,“ priblížil pravidlá víťazný psovod.

Podtatranská dvojica získala 250,5 bodov a pred druhou dvojicou, vedenou Anaelou Tuzzi z Talianska mala 3,5-bodový náskok. Súťažilo sa v 10-tich disciplínach. Preteky svetového pohára boli vyvrcholením úspešnej sezóny, v ktorej sa Olearčin s Krisom najprv stali víťazmi slovenskej ligy obedience.

Svetový pohár nemeckých ovčiakov v kynologickom športe Obedience
8
Galéria
Foto: Canislog Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM