Monika Vengrínová Šport

Najlepší z najlepších zabojujú o titul majstra Slovenska: V behu na lyžiach si zasúťažia i bratia Timkovci

Rekordný počet pretekárov zo štyroch krajín sa pobije o titul majstra Slovenska v behu na lyžiach. Priestor dostanú i rekreační bežci, kde si v rámci verejných pretekov zasúťažia aj bratia Timkovci z No Name. Pre najmenších je pripravený sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Najlepší z najlepších zabojujú o titul majstra Slovenska: V behu na lyžiach si zasúťažia i bratia Timkovci
Zdroj: TASR

Preteky sa budú konať už tento víkend 14. až15. marca. Prihlásených je viac ako 300 pretekárov z 35 klubov zo Slovenska, Maďarska, Českej republiky a Poľska. Takúto účasť dobrovoľní organizátori zo Štrby na podobných pretekoch ešte nezaznamenali. Na štart sa postavia aj slovenskí reprezentanti a účastníci z Majstrovstiev sveta v klasických lyžiarských disciplínach vo Falune a Svetovej zimnej univerziády Štrbské Pleso Peter Mlynár, Andrej Segeč, Martin Kapšo, Erik Urgela, Alena Procházková, Barbora Klementová, Rudolf Michalovský, David Brűnn a Eva Segečová. Prihlásení sú aj ďalší pretekári z tohtoročných olympijských hier mládeže František Šulek, Milan Mikita, Jozef Šefčík, Róbert Višňovský, Aneta Smerčiaková, Lucia Repková, Michaela Orinčáková. Do pretekov sa zapojí aj množstvo biatlonistov.

Podujatie začne už v piatok večer 13. februára v Kultúrnom dome v Štrbe slávnostným otvorením. „V sobotu sa uskutočnia preteky s hromadným štartom voľnou technikou. Na štart sa postavia súťažiaci zo žiackych, dorasteneckých, seniorských aj veteránskych kategórií. Hlavná kategória mužov pobeží 30 kilometrov a ženy sa postavia na trať dlhú 15 kilometrov,“ informoval riaditeľ pretekov Matúš Jančík.

V nedeľu budú tímové šprinty voľnou technikou. Dorastenci a dospelí budú súťažiť na šprintérskych okruhoch v dĺžke 1,6 a 1,4 kilometrov a žiaci na 1 km a 0,5 km. V nedeľu popoludní sú pre všetkých záujemcov o bežecké lyžovanie pripravené aj verejné preteky. „Štart bude o 14:00 a zasúťažia si v nich aj Igor a Ivan Timkovci zo skupiny No Name, ktorí tu už pretekali aj v posledných dvoch rokoch,“ prezradil riaditeľ s tým, že sa pobeží voľnou technikou na 2,5 kilometrovom okruhu. Žiacke kategórie ho pobežia jedenkrát a dorastenci, dospelí a veteráni dvakrát.

Preteky nie sú ničím obmedzené a k dispozícii budú na celej trati aj klasické stopy. „Pre registráciu a viac informácií je potrebné navštíviť internetovú stránku obce Štrba. Pripravený bude aj sprievodný program pre najmenšie deti. Priamo v štadióne si môžu vyskúšať malé detské bežky a získať drobnú sladkú odmenu,“ dodal Jančík.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM