Martin Sýkora Šport Šport

Najsilnejší muži v Tatrách: Štrbské pleso pod tlakom svalov

Pre bežného smrteľníka nadľudské výkony budú padať v Tatrách už tento víkend. Na Štrbskom plese sa stretne stredoeurópske silová špička.

Ilustračný obrázok k článku Najsilnejší muži v Tatrách: Štrbské pleso pod tlakom svalov
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 23. júla sa po dvoch rokoch stretne Európska špička strongmanov na Štrbskom Plese. V rámci štrbskej športovej smršte sa pod taktovkou Slovenskej asociácie silných mužov (SASIM) odohrá 4. kolo stredoeurópskej li­gy.

„Vo Vysokých Tatrách tak budú môcť diváci vidieť Konstantina Iljina, Mateusza Barona, Janusza Kulagu, Ivana Hryhorovského, Jirku Žaloudeka, Jiřího Dejmala alebo kvarteto domácich pretekárov. Príde najlepší „tlakár“ Slovenska, ktorého výkon v zdvihu klady prekročil hodnotu 190 kilogramov. Áno, príde František Piros, ktorý si už doliečil zranenie spôsobené na prvom kole v Ukrajinskom Chernivtsi," informoval generálny manažér SASIM Pavol Guga.

Okrem Pirosa uvidíme i trojnásobného najsilnejšieho Slováka, Igora Petríka, ktorý zaznamenal úspech na svetovom pohári Nestville world cup. Pri svetovej účasti si zaistil skvelé tretie miesto. „Nový profi borec Peter Rekenei sa bude chcieť ukázať v takmer domácom prostredí, nakoľko pochádza z Popradu. Tento rok Peter zbiera skúsenosti z medzinárodných podujatí, zlepšuje sa z preteku na pretek a veríme, že zamieša kartami práve vo Vysokých Tatrách. Ako sa vraví, najlepšie na koniec,“ dodal Guga.

Štvrtým silákom, ktorý ponesie Slovenskú vlajku bude žijúca legenda a jeden z najúspešnejších silných mužov Slovenska, Branislav Golier, ktorý ako prvý vôbec vyhral Stredoeurópsku ligu, Meč Matúša Čáka, Pohár Slovanov, Československý pohár či zaznamenal veľa iných svetových úspechov. Na pretekárov čakajú zaujímavé disciplíny ako dvíhanie klady, nosenie kufrov, schody sily, mrtvé ťahy s automobilom alebo ťahanie kamiónu. 4. kolo stredoeurópskeho pohára sa odohrá na Štrbskom plese pod mostíkmi.

Štrbská športová smršť
1
Galéria
Štrbská športová smršť 2013
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM