Šport

Najťažších 400 metrov v živote: Redaktor Dnes24.sk TRIUMFOVAL v štafete Red Bull 400, FOTO

Slovensko zažilo extrémny beh na skokanský mostík. Medzi súťažiacimi mal svoje želiezko v ohni aj náš spravodajský portál.

Zdroj: Tím Milovníci mostov

Preteky Red Bull 400 patria medzi adrenalínovú šou, ktorá každoročne pritiahne davy zvedavcov. Už 6. ročník tohto podujatia sa v sobotu konal na Štrbskom Plese. Zaujímavý bol nielen historicky najvyšším počtom účastníkov, ale aj obdivuhodnými športovými výkonmi a tesnými finišmi. V jednom z nich mal prsty, alebo skôr nohy, aj redaktor nášho spravodajského portálu, Jakub Forgács.

Extrémne výkony

Mostík s výškou 125 metrov a sklonom 37° je vôbec najstrmším z celej globálnej série Red Bull 400. Preteky spočívajú v jeho vybehnutí a s týmto prevýšením na 400 metrov dlhej trati ide o skutočne extrémny zážitok. Organizátori uvádzajú, že ide o „najťažších 400 metrov v živote“.

Najrýchlejší pretekár Luka Kovačič zo Slovinska zvládol túto v sobotu trať s obdivuhodným časom 03:17.9. Na konte má už niekoľko triumfov z týchto pretekov, na Slovensku však zažil premiéru. Najlepšou ženou bola Slovenka Bronislava Chrappa, ktorá dosiahla čas 05:15.6.

Hoci sobota začala búrkami, kvôli ktorým museli jednotlivé rozbehy o hodinu posunúť, počasie sa postupom dňa vylepšovalo a štart podvečerných štafiet tak nič neohrozovalo. V tíme Milovníci mostov sa na štart zmiešaných štafiet, ktorých sa prihlásilo až 28, postavili aj Handlovčanka Lucia Tomusová (17), Zvolenčanka Adela Budáčová (20), Natanael Šebest (17) z Pravenca (okres Prievidza) a náš redaktor Jakub Forgács (35) z Banskej Bystrice. Bola to ich premiéra na tomto preteku a aj spoločnej štafety.

Viac o tom, ako sa rodil ich dramatický triumf, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Redaktor Dnes24.sk v zmiešanej štafete na Red Bull 400
9
Galéria
Zdroj: Tím Milovníci mostov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM