Monika Vengrínová Rôzne

Najvyššie položená volebná miestnosť: Na Štrbskom Plese volia nielen domáci, ale i turisti

Ani minulotýždňová kalamita neohrozila priebeh volieb do Európskeho parlamentu v najvyššie položenej volebnej miestnosti na Štrbskom Plese. Pri volebných urnách očakávajú nielen domácich, ale i turistov a dovolenkujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Najvyššie položená volebná miestnosť: Na Štrbskom Plese volia nielen domáci, ale i turisti
Zdroj: TASR

Po kalamite upratali

„Je to zodpovedná úloha dohliadať na priebeh volieb v tejto volebnej miestnosti, zatiaľ je všetko v poriadku a ako som ja tu, tak sme nikdy nemali žiadny problém s narušením verejného poriadku, prípadne s marením volieb,“ uviedol náčelník Mestskej polície v Štrbe Emil Švorc.

Ešte týždeň pred voľbami však takí pokojní na Štrbskom Plese neboli, keďže aj tu strhla víchrica niekoľko stromov, ktoré zahatali miestne cesty. „Aj my sme sa podieľali na odstraňovaní následkov kalamity, čo sa nám sčasti podarilo, hlavne sprejazdniť cestu z Tatranskej Štrby na Štrbské Pleso,“ dodal Švorc s tým, že voliči, ktorí nie sú odtiaľto, by nemali mať problém nájsť najvyššie položenú volebnú miestnosť. Po celej osade sú totiž umiestnené aj informačné a smerové tabule.

Volebná miestnosť je najkrajšia v Tatrách

Volebný okrsok číslo 4. na Štrbskom Plese sa nachádza v nadmorskej výške 1340 metrov a je teda najvyššie položený na Slovensku. „Naša volebná miestnosť je nielenže najvyššie, ale je aj najkrajšia v Tatrách,“ zhodnotil predseda volebného okrsku číslo 4. Pavol Otčenáš. Na Štrbskom Plese majú zapísaných vyše sedemdesiat voličov, zvyknú tu však voliť aj návštevníci Tatier a turisti s voličskými preukazmi. Práve z tohto dôvodu majú v okrsku pripravených 250 voličských lístkov.

„U nás je všetko pripravené, po kalamite sme upratali, takže voličom nič nebráni, aby prišli dať hlas svojmu kandidátovi. Všetci sú u nás vítaní,“ uzavrel Otčenáš. Prvý volič, okrem členov okrskovej komisie, prišiel na Štrbské Pleso odvoliť krátko po 8. hodine.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM