Martin Sýkora Správy

Návrh sa vrátil ako bumerang: Poslanci rozhodovali o budúcnosti Kvetnice

Kvetnické pozemky, ktoré vlastní súkromná firma, opäť vzbudili búrlivú diskusiu. Niektorým poslancom sa nepáčil doplatok vo výške vyše 60 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Návrh sa vrátil ako bumerang: Poslanci rozhodovali o budúcnosti Kvetnice
Foto: Martin Sýkora

Súkromná firma návrh mesta neprijala

Kvetnické pozemky, na ktorých sú aj prístupové cesty, vlastní súkromná firma. Návrh o výmene pozemkov za Mlynčeky s doplatkom 61 600 eur pred dvomi mesiacmi v zastupiteľstve neprešiel. Teraz sa na stoly poslancov opäť vrátil. Dňa 22.11.2016 bola vedeniu mesta doručená odpoveď, v ktorej spoločnosť uviedla, že v žiadnom prípade nepristúpi k uzavretiu zámennej zmluvy za podmienok, prijatých uznesením MsZ.

Kežmarský vlastník kvetnických pozemkov má záujem o objekt v Mlynčekoch a trval na doplatku rozdielu podľa súdnoznaleckých posudkov, ktorý činí vyše 60 tisíc eur. Aby návrh prešiel, museli zaň zahlasovať 3 pätiny pléna. Proti doplatku vystúpili poslanci klubu okolo Štefana Pčolu a Vladimíra Lajčáka.

„Nemyslím, aby sme mali podporiť návrh s doplatkom. Podľa mňa je vysoký,„ povedal Pčola. „Firma nie je ochotná jednať, rokovať a tlačí nás k múru. Nerobíme teraz náhodou precedens? Toto jednanie sa mi nezdá korektné,“ dodal Lajčák.

„Ja to nevidím tak, že by s nami nechceli rokovať. Hlasujeme za každý jeden návrh,“ odpovedal primátor Jozef Švagerko.

Poslanci totiž pred dvomi mesiacmi návrh zámeny schválili bez doplatku. „Suma nie je malá. Kvetničania situáciu nezapríčinili. My sme tu na to, aby sme im pomohli,“ konštatoval poslanec Peter Brenišin.

Zasadanie MsZ v Poprade 08122006
12
Galéria
Foto: Martin Sýkora

Mesto nakoniec pozemky vymení a rozdiel doplatí

Kvôli tomuto bodu zasadania si poslanci dvakrát vyžiadali prestávku na živú diskusiu. O potrebe schválenia návrhu argumentoval aj viceprimátor Igor Wzoš. „Hlasujeme o kvalite života ľudí. V tejto veci sa nedá zdržať. Nepáči sa mi to, ale nemáme inú možnosť. Žiaľ, zdedili sme to z minulosti a musíme sa s tým vysporiadať,“ vysvetlil Wzoš.

Návrh bol nakoniec prijatý v pomere 16 poslancov za a 2 sa zdržali. To znamená, že Mesto Poprad by malo uvedené pozemky vymeniť a súkromnému vlastníkovi doplatiť aj sumu 61 600 eur. Príjazdové cesty, ktoré sú na kvetnických pozemkoch, využívajú Kvetničania, pracovníci mestských lesov a cesta je jedinou prístupovou k mestskej chate.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM