Peter Handzuš Krimi

Nehôd pribúda. Polícia varuje vodičov aj chodcov!

Na jeseň až priveľmi teplé počasie nahradilo citeľné ochladenie. Zobudila sa už aj Perinbaba, čo bolo okamžite cítiť aj na našich cestách. Z niektorých vozoviek sa stalo klzisko a nehody na seba nenechali dlho čakať. Polícia preto vyzýva na opatrnosť.

Za posledný mesiac bol v služobnom obvode Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade aj napriek predchádzajúcim upozorneniam zaznamenaný zvýšený počet dopravných nehôd.

Vzhľadom na skutočnosť, že pri dopravných nehodách došlo k závažným následkom na zdraví, Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Poprade dôrazne a opakovane upozorňuje všetkých účastníkov cestnej premávky na striktné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky.

Dôležité je dodržiavanie ustanovených rýchlostí motorových vozidiel, dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov pred a počas jazdy motorovým vozidlom a dostatočné venovanie pozornosti vedeniu vozidla a situácii v cestnej premávke.

Zákaz požívania alkoholu pred jazdou a počas jazdy platí aj pre vodičov nemotorových vozidiel. Všetky uvedené priestupky proti BaPCP sú v zmysle zákona sankcionované vysokými pokutami a zákazom činnosti viesť motorové a nemotorové vozidlá.

Používajte reflexné prvky

Najzávažnejšími následkami na zdraví pri dopravných nehodách boli postihnutí nemotoroví účastníci cestnej premávky a to najmä chodci. Vzhľadom na pretrvávajúce nepriaznivé poveternostné a klimatické podmienky a vzhľadom na to, že predchádzajúce upozornenia nepriniesli požadovaný výsledok, žiada Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Poprade opakovane najmä chodcov a cyklistov o používanie, čo možno najväčšieho počtu ochranných a reflexných prvkov a ostatných účastníkov cestnej premávky o maximálnu ohľaduplnosť a disciplinovanosť v cestnej premávke a to predovšetkým v čase zníženej viditeľnosti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM