Správy

Do popradskej nemocnice už nepustia každého: Ako je to s plánovanými operáciami?

Nemocnica Poprad eviduje 46 zamestnancov, ktorí majú nový koronavírus. Nemocnica opäť zriadila triáž. Operácie v špeciálnom režime.

Ilustračný obrázok k článku Do popradskej nemocnice už nepustia každého: Ako je to s plánovanými operáciami?
Zdroj: Dnes24.sk

Hospitalizovaných je12 pacientov s ochorením COVID-19. Potvrdila to hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda.

Reprofilizované lôžka

Popradská nemocnica už pred časom zriadila špeciálne oddelenie pre pacientov s ochorením COVID-19, ktoré sa nachádza v samostatnom geriatrickom pavilóne. „Nemocnica na základe obdržaného príkazu Ministerstva zdravotníctva SR reprofilizovala 18 lôžok,“ priblížila hovorkyňa.

V nemocnici podľa nej platí absolútny zákaz návštev, pokiaľ je to skutočne potrebné, veci pre hospitalizovaného príbuzného môžu občania odovzdať službe pri hlavnom vstupe do nemocnice denne v čase od 14.00 do 17.00 h.

Nepustia každého

Pri hlavnom vstupe do nemocnice je opätovne zriadená triáž, kde je zabezpečené meranie telesnej teploty, dezinfekcia rúk a kontrola správneho používania rúška.

Do priestorov nemocnice môžu vstupovať len osoby, ktoré sprevádzajú pacienta vyžadujúceho si pomoc, a tiež zákonní zástupcovia neplnoletých pacientov. Sprevádzajúcim osobám, ktorých prítomnosť nie je preukázateľne nevyhnutná, vstup nie je umožnený. Každá sprevádzajúca osoba musí pri hlavnom vstupe vypísať dotazník,“ uviedla Galajda.

Ako ďalej ozrejmila, v nemocnici pozastavili plánovanú operatívu, pokračujú onkooperatíva, akútna operatíva a pôrody.

Pozitívni zamestnanci alebo zamestnanci v karanténe sú vyradení zo služieb. Uplatňované sú princípy bariérovej ošetrovateľskej starostlivosti a prísne dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM