Martin Sýkora Krimi

Nenechávajte v aute žiadne cennosti: V Tatrách nepomohol ani zámok

Turistická sezóna sa pomaly rozbieha. Na miestach, ktoré sú vyhľadávané, sa pohybuje viacero ľudí. Medzi nimi sú aj takí, čo nechcú odísť bez koristi.

Ilustračný obrázok k článku Nenechávajte v aute žiadne cennosti: V Tatrách nepomohol ani zámok

Peňaženku a mobilný telefón ukradol počas uplynulého víkendu doposiaľ neznámy páchateľ z osobného auta VW Golf vo Vysokých Tatrách.

Po návrate bez mobilu i peňaženky

Harichovčan (34) zaparkoval svoje auto v sobotu dopoludnia na krajnici cesty za obcou Tatranské Matliare v smere na Tatranskú Kotlinu. Po tom, čo sa o 14:30 hod. vrátil k vozidlu našiel na ňom rozbité sklo na pravých predných dverách. Zároveň zistil, že z auta zmizol mobilný telefón HTC ONE a peňaženka s dokladmi, ktoré sa nachádzali v stredovom panely vozidla pod autorádiom. „Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 200 eur. Prípad vyšetrujú policajti z Obvodného oddelenia PZ Vysoké Tatry, ktorí začali trestné stíhanie pre prečin krádeže,“ uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Odložte si veci radšej do kufra

Občania by mali pamätať na to, že motorové vozidlo nie je a ani nemôže slúžiť ako bezpečnostná schránka na úschovu vecí. Všetky voľne a viditeľne ponechané veci v motorovom vozidle sú lákadlom pre zlodejov, pričom ich krádež trvá len pár sekúnd.

„Nie je rozhodujúce či sa v aute nachádzajú viac, či menej cenné veci, pri krádeži zväčša dochádza aj k poškodeniu motorového vozidla , čo zvyšuje spôsobenú škodu,“ vysvetlil Džobanik.

Polícia radí, že aj keď opúšťate vozidlo len na malú chvíľu, vezmite si svoje cennosti so sebou a presvedčte sa, či ste riadne zamkli auto. Ak si ich so sebou neberiete, uložte ich aspoň do batožinového priestoru, nech zbytočne nepriťahujú zvedavé oči ľudí. „V aute by ste si nemali odkladať ani technický preukaz či iné doklady. Je na nich množstvo údajov, ktoré sa v nesprávnych rukách dajú ľahko zneužiť. Ak predsa len nájdete svoje auto násilne otvorené, ihneď kontaktujte políciu na čísle 158,“ uzavrel policajný hovorca.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM