Martin Sýkora Krimi

Nespite pred krčmou, okradnú vás: Mladí ľudia ešte aj používali ukradnutú kartu

Prečo sa neoplatí zaspať na verejnom priestranstve alebo frekventovanom mieste? Lebo vás okradnú a môžete prísť k škodám za minimálne stovky eur - ako v Starej Ľubovni.

Ilustračný obrázok k článku Nespite pred krčmou, okradnú vás: Mladí ľudia ešte aj používali ukradnutú kartu
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ zo Starej Ľubovne vzniesol obvinenie pre prečin krádeže a prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty dvom dievčatám (16, 17) a jednému chlapcovi (17) všetci zo Starej Ľubovne.

Žena spala, mládež kradla

Trojica mladistvých mala ešte v auguste minulého roku okradnúť 22-ročnú ženu zo Starej Ľubovne a taktiež použiť jej kreditnú kartu na platby v obchode. „V jedno skoré augustové ráno spozorovali ako mladá žena sedí a spí na zemi na parkovisku pred jednou z pizzerií v Starej Ľubovni. Na zemi pri sebe mala voľne položený mobilný telefón a peniaze, ktoré jej zobrali a odišli,“ opísal udalosť prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

„Následne sa k žene vrátili opäť a ponúkli jej pomoc a to tak, že jej pomáhali zdvíhať zo zeme jej osobné veci. Počas toho jej ešte nepozorovane zobrali kreditnú kartu a následne z miesta odišli,“ uviedol hovorca.

Zdroj: TASR

Nákupy na cudzí účet

Trojica mladých ľudí si s odcudzenou kartou skutočne užívala. S odcudzenou kreditkou niekoľkokrát bezkontaktne zaplatili v obchodoch. „Okradnutej žene vznikla krádežou škoda vo výške 582 eur a vykonaním spolu piatich bezhotovostných, bezkontaktných platieb vo výške skoro 50 eur,“ dodal Džobanik. Mladej žene teda podarená mládežnícka partia spôsobila škodu v celkovej výške. 631,57 eur. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM