Martin Sýkora Správy

Nezvestná žena a vážne poranenie ruky: Záchranári cez sviatky v pohotovosti

Horskí záchranári počas vianočných sviatkov pomáhali v horách i podhorí. Minimálne v jednom prípade išlo o to najcennejšie - o ľudský život.

Ilustračný obrázok k článku Nezvestná žena a vážne poranenie ruky: Záchranári cez sviatky v pohotovosti
Zdroj: TASR

Vážny úraz na Štedrý deň

V doobedňajších hodinách dňa 24.12.2016 boli záchranári HZS požiadaní o pomoc pre slovenskú turistku, ktorá si pod Zamkovského chatou pri páde na turistickom chodníku privodila vážne poranenie predlaktia.

„Prvú pomoc poskytli pacientke prítomní turisti a personál chaty, následne sa s ich pomocou dostala na chatu,“ vysvetlili v HZS.

Záchranári poskytli po príchode 50-ročnej pacientke odbornú zdravotnú starostlivosť a následne ju za pomoci snežného skútra transportovali do Starého Smokovca, kde ju odovzdali privolanej posádke RZP na prevoz do nemocnice.

Na Štedrý večer hľadali nezvestnú ženu

Vo večerných hodinách dňa 24.12.2016 boli záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) požiadaní o súčinnosť pri pátraní po nezvestnej 48-ročnej žene z obce Nová Lesná, ktorá sa nevrátila do svojho bydliska.

„Do pátrania boli zapojení spolu s PZ SR a HaZZ aj štyria záchranári HZS a jeden služobný pes, za pomoci ktorého sa krátko pred polnocou podarilo nezvestnú ženu lokalizovať v blízkosti obce a následne jej poskytnúť neodkladnú zdravotnú starostlivosť a urýchlený transport do nemocnice,“ informovali horskí záchranári prostredníctvom operačného dispečingu.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM