Monika Gécziová Rôzne

Niekoľko dní bez vlakového spojenia: Na tejto trati pri Poprade čakajte výluku

Na ďalšiu výluku vlakovej dopravy upozorňujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Pozrite si, kedy a kde budú vlaky nahradené autobusovou dopravou.

Ilustračný obrázok k článku Niekoľko dní bez vlakového spojenia: Na tejto trati pri Poprade čakajte výluku
Zdroj: TASR

Výlukové práce sa tentokrát budú realizovať v úseku Vyšné Hágy – Štrbské Pleso, a to v dňoch 27. mája v čase od 8:10 do 17:50 a od 28. mája od 8:10 nepretržite až do 31. mája do 17:50. Upozorňuje na to hovorca ŽSR Michal Lukáč.

Ako dodal, v rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku bude realizovať oprava geometrickej polohy koľaje, sanácia svahu, úprava zemnej pláne, montáž podvalových kotiev, úprava prídržnice, doťahovanie upevňovadiel, doplnenie, zhutnenie a úprava štrkového lôžka do profilu a smerová a výšková úprava koľaje na traťovú rýchlosť. Práce železnice vykonajú vlastnými personálnymi kapacitami.

„Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK,“ uviedol hovorca ŽSR, ktorý cestujúcich prosí o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami, ku ktorým môže v dôsledku týchto prác dochádzať a zároveň apeluje na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach.

foto: ilustračné

Zdroj: ŽSR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM