Monika Vengrínová Rôzne

Deň po vo Vysokých Tatrách: Niektoré cesty neprejazdné, železničná doprava obmedzená

Po včerajšej víchrici v popradskom okrese sú niektoré cesty stále neprejazdné, skomplikovaná je i železničná doprava vo Vysokých Tatrách. Od skorého rána sa na mnohých miestach napravujú škody, ktoré spôsobilo počasie.

Ilustračný obrázok k článku Deň po vo Vysokých Tatrách: Niektoré cesty neprejazdné, železničná doprava obmedzená
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Hasičom sa podarilo uvoľniť cestu Slobody vo Vysokých Tatrách. Úsek od Podbanského až po Vyšné Hágy bol po piatkovej kalamite neprejazdný. „Cesta je momentálne prejazdná len pre autá záchranných zložiek, ešte je potrebné dočistiť okraje od konárov, aby nedošlo k nejakej nehode,“ priblížil šéf Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade Ondrej Šproch.

Na úplnom očistení úseku momentálne okrem hasičov pracujú aj cestári a lesníci. „Predpokladám, že cestu by sme mohli pre širokú verejnosť otvoriť okolo 19. hodiny. Na prácach pri odstraňovaní škôd sa podieľalo približne 25 hasičov na desiatich vozidlách,“ doplnil Šproch.

Cestu uzavreli v piatok počas dňa po tom, čo na ňu spadli desiatky stromov. Hasiči kvôli poveternostným podmienkam začali intenzívne pracovať na ich odstraňovaní až keď sa vietor upokojil.

Električka na Štrbské Pleso stále nepremáva

Komplikovanou stále ostáva i železničná doprava vo Vysokých Tatrách, kde včerajšie nepriaznivé počasie a silný vietor poškodil trakčné vedenie. „Stále nepremávajú električky Tatranských elektrických železníc na úseku Vyšné Hágy – Štrbské pleso. Uzavretý je aj úsek v okolí Starého Smokovca a tiež úsek Štrba – Štrbské pleso," informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková.

Keďže na spomínaných úsekoch je problematická aj zjazdnosť na cestných komunikáciách a úsek Vyšné Hágy – Štrbské pleso bol ráno úplne uzavretý, Pavliková odporúča, aby ľudia zvážili cestovanie.

Cesta slobody stále neprejazdná
11
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Cesta slobody stále neprejazdná
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM