Peter Handzuš Rôzne

Noc výskumníkov: Prednášky a pozorovanie vo hvezdárni

Noc výskumníkov, ktorú Slovenská akadémia vied organizuje po celom Slovensku, sa uskutoční dnes večer aj vo Vysokých Tatrách. O 17. hodine sa uskutoční prednáška s názvom Hviezdne explózie – novy a supernovy, ktorú bude mať vedecký tajomník Astronomi

Po jej skončení je na programe Noc otvorených dverí v AÚ SAV spojená s nočným astronomickým pozorovaním pomocou ďalekohľadov. „V prípade zlého počasia máme pripravený náhradný program, uskutočnia sa ďalšie prednášky našich astronómov,“ informoval Chochol. Všetko sa bude konať v areáli AÚ SAV na starolesnianskych lúkach vo Vysokých Tatrách. Program vyvrcholí o polnoci.

Noc výskumníkov je tradičným podujatím, ktoré SAV organizuje už niekoľko rokov na viacerých miestach. Tentoraz je to okrem Tatranskej Lomnice aj Bratislava, Banská Bystrica, Košice a Žilina, kde budú môcť návštevníci osobne spoznávať špičkových slovenských vedcov a zároveň byť súčasťou pripravených experimentov z rôznych oblastí vedy, od spoločenských až po technické a lekárske smery. Na svoje si prídu všetky vekové a záujmové skupiny najširšej verejnosti.

Vstup na všetky podujatia je voľný.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM