Správy

Nová paráda v Poprade: Na sídlisku vyrástlo ihrisko za vyše štvrť milióna eur, FOTO

Nové ihrisko je určené deťom ale aj seniorom.

Ilustračný obrázok k článku Nová paráda v Poprade: Na sídlisku vyrástlo ihrisko za vyše štvrť milióna eur, FOTO
17
Galéria
Zdroj: TASR/Kristína Mayerová

Mesto Poprad v spolupráci s občianskym združením (OZ) Rozvíjame naše mestá otvorilo na sídlisku Juh III za Základnou školou Jarná nové multifunkčné ihrisko, ktoré môžu využívať deti a jedna časť je venovaná aj seniorom.

Vedúca odboru výstavby Mestského úradu v Poprade Kristína Horáková uviedla, že mesto zrealizovalo projekt v sume 271-tisíc eur. Na detské prvky v hodnote 77-tisíc eur prispelo OZ Rozvíjame naše mestá.

Pre deti aj seniorov

„Celá táto zóna je rozdelená na tri časti. Obsahuje zostavu pre deti od troch do 14 rokov. V hornej časti sa nachádza zóna venovaná seniorom a potom tu je aj multifunkčné ihrisko, kde je možné hrať minifutbal, volejbal, basketbal a takisto novinkou v tejto časti je tenisová stena,“ priblížila Horáková. Súčasťou celej stavby sú aj oddychové altánky, koše či množstvo lavičiek. Mesto má lokalitu pod kontrolou, keďže celé ihrisko zabezpečili kamerovým systémom napojeným priamo na mestskú políciu.

Napriek tomu, že sa ihrisko spustilo od štvrtka, dva detské prvky ešte nebudú pre deti prístupné. Dôvodom je chýbajúce odobrenie certifikačným ústavom. Mesto vyzýva rodičov s deťmi, aby v týchto dňoch zatiaľ nepoužívali dva označené prvky.

Primátor mesta Poprad Anton Danko podotkol, že na ihrisku budú v „dotyku“ deti so seniormi, pričom verí, že sa budú navzájom inšpirovať. „Mrzí ma len to, že výstavba tohto multifunkčného ihriska trvala viac ako rok, čo bolo spôsobené pandémiou COVID-19 a počasím,“ dodal primátor s tým, že mesto bude v podobných projektoch pokračovať aj naďalej.

Pokračovať budú ďalej

OZ Rozvíjame naše mestá, ktoré združuje prevádzkovateľov hazardných hier v Poprade, sa pred dvomi rokmi zaviazalo, že v meste Poprad prefinancuje každý rok počas piatich rokov okolo 100-tisíc eur na rôzne projekty.

„Závisí od mesta a jeho obyvateľov, aké projekty si vyberú, už druhýkrát je to detské ihrisko. Sme veľmi radi, že mesto má záujem o túto spoluprácu, a napriek tomu, že aj nás zasiahla koronakríza, chceme dodržať svoj záväzok a vyzbierať peniaze na ďalší projekt,“ doplnila hovorkyňa prevádzkovateľov herní združených v OZ Rozvíjame naše mestá Dominika Lukáčová.

Nezabudnite nás aj naďalej sledovať na našom Facebooku a Instagrame. Nenechajte si ujsť aktuálny obsah z Popradu a okolia.

V Poprade otvorili nové multifunkčné ihrisko
17
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM