Hokej

Nová tvár v popradskom tíme: Hokejistov posilní Garrett McFadden. Ako sám seba opísal?

Pre Poprad som sa rozhodol preto, lebo je to pekné miesto na hokej a život

Ilustračný obrázok k článku Nová tvár v popradskom tíme: Hokejistov posilní Garrett McFadden. Ako sám seba opísal?
Zdroj: TASR/František Iván

Novou posilou hokejového klubu HK Poprad sa stal kanadský obranca Garrett McFadden. Dvadsaťpäťročný bek pôsobil v minulej sezóne ECHL v drese Reading Royals.

„Po sezóne som sa rozprával s agentom a riešili sme môj prechod do Európy. Pre Poprad som sa rozhodol preto, lebo je to pekné miesto na hokej a život. Zároveň cítim, že by som mohol byť jedným z pilierov tímu,“ uviedol McFadden pre oficiálnu webstránku extraligistu.

Ťahúň na presilovke

Kapitán Readingu odohral 71 zápasov v základnej časti a získal 41 bodov (6+35), v play off nastúpil na 11 duelov a zaznamenal gól a osem asistencií.

„Od Garretta čakáme, že bude patriť k našim najlepším bekom a ťahúňom na presilovke. Má výbornú rozohrávku a strelu od modrej čiary. Zároveň očakávame aj kvalitnú defenzívu, pretože je to chytrý hráč s výborným korčuľovaním,“ skonštatoval riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

McFadden podpísal zmluvu na jeden rok.

„Popradským fanúšikom by som sa opísal ako obojsmerný obranca, ktorý je silný na oboch stranách ihriska. Využívam svoju silu na puku a výborné korčuľovanie, aby som sa zapájal do útočných akcií. Mojim cieľom pre každú sezónu je čo najviac pomôcť tímu ako viem a postúpiť do play-off. V ňom sa chcem vždy s tímom pokúsiť to dotiahnuť do víťazného konca.“

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM