Monika Vengrínová Rôzne

Novinka, aká v Poprade ešte nebola: Psy budú mať v našom meste svoj vlastný pisoár!

Ochrániť detské ihriská, zeleň, či iné miesta pred značkovaním venčiacich sa psov v meste, by mala novinka, s ktorou prichádza popradská samospráva. Psie pisoáre sa budú testovať, o umiestnení prvého môžu rozhodnúť samotní obyvatelia mesta.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, aká v Poprade ešte nebola: Psy budú mať v našom meste svoj vlastný pisoár!
Foto: Mesto Poprad

Psy v Poprade budú mať svoj prvý vlastný verejný pisoár! Popradská samospráva pripravuje trojmesačnú testovaciu prevádzku zariadenia, o ktorého umiestnení môže rozhodnúť verejnosť v ankete na webovom sídle mesta. Anketa, ktorej účastníci môžu vybrať lokalitu pre inštaláciu prvého takéhoto zariadenia, potrvá do konca tohto týždňa. Začiatkom budúceho týždňa po vyhodnotení ankety bude pisoár osadený vo vybranej lokalite.

„Psí pisoár má jednoduchú konštrukciu a vhodným umiestnením dokáže ochrániť detské ihriská a ostatnú občiansku vybavenosť či zeleň od psieho značkovania. V prípade, že sa tieto zariadenia osvedčia a stretnú s pozitívnou odozvou, je samospráva pripravená inštalovať ich na ďalšie miesta v meste,“ uviedol prednosta MsÚ v Poprade Róbert Bujalka.

Psie toalety sú súčasťou komplexnej koncepcie chovu psov v meste. V rámci nej už samospráva prevzala do svojej správy útulok pre túlavé psy a vyhlásila tiež dobrovoľnú finančnú zbierku na spolufinancovanie nákladov spojených s prevádzkovaním útulku. Prostredníctvom vyškolených pracovníkov mestskej polície mesto tiež zriadilo aj odchytovú službu.

V jeseni začali tiež pravidelné stretnutia v útulku, na ktorých má verejnosť možnosť venovať sa nielen venčeniu psíkov z útulku, ale pod odborným dohľadom aj ich výcviku. Koncepciu chovu psov v meste samospráva spracovala v spolupráci s odborníkmi, občianskymi združeniami a kynologickými klubmi pôsobiacimi na území Popradu.

„Koncepcia je založená na kvalitnom mestskom útulku, budovaní bezvôdzkových psích parkov, realizácii základných výcvikov smerujúcich k socializácii psov, permanentnej realizácii vzdelávacích aktivít zameranú na chovateľov psov a celú verejnosť a na optimálnom nastavení pravidiel prijatých mestom,“ dodal hovorca mesta Poprad Marián Galajda.

Môže vás zaujímať:

Štvornohí havkáči, ktorým ľudia môžu rozžiariť oči: Tieto psíky v Poprade hľadajú nový domov! FOTO

foto: Mesto Poprad

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM