Rôzne

Novinka, ktorá poteší počas horúcich dní: V centre Popradu ponúkne osvieženie vodný bar

Horúce letné dni dávajú nášmu organizmu poriadne zabrať. Viac ako inokedy je dôležité dodržiavať pitný režim. Osvieženie ponúkne aj vodný bar priamo na popradskom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, ktorá poteší počas horúcich dní: V centre Popradu ponúkne osvieženie vodný bar
Zdroj: TASR

Počas horúcich letných dní bude mesto Poprad v spolupráci s Podtatranskou vodárenskou prevádzkovou spoločnosťou ponúkať Popradčanom i návštevníkom mesta bezplatne pitnú vodu z vodovodu na osvieženie.

Stánok, akýsi vodný bar, bude umiestnený v centre pešej zóny pri OTP Banke. K dispozícii tu bude čistá alebo ochutená voda s plátkom citróna či voda s čerstvou mätou. V prevádzke bude počas horúcich letných dní od 1. júla do 31. augusta v čase od 11:00 do 17:00 hodiny za priaznivých klimatických podmienok. Informovala o tom hovorkyňa Mesta Poprad Jarmila Hlaváčová s tým, že voda sa bude ponúkať v pohároch z recyklovateľného materiálu, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu.

V rámci podtatranského regiónu je Poprad prvým mestom, ktoré s takýmto projektom prichádza. „S myšlienkou prišlo mesto Poprad a oslovilo Podtatranskú vodárenskú prevádzkovú spoločnosť, aby sme počas horúčav zabezpečili pitný režim Popradčanom ako i návštevníkom, ktorí sa v letných horúcich mesiacoch budú pohybovať na našom námestí“, uviedol primátor mesta Poprad Anton Danko.

„Je to čerstvá voda z podtatranského regiónu, ktorá je jedna z najlepších vôd na Slovensku, pretože ju nie je potrebné nijako špeciálne upravovať a je z podzemných zdrojov. Voda, ktorá sa dostane k spotrebiteľovi z vodného zdroja je stará niekoľko hodín, kým voda zabalená v plastových fľašiach je stará niekoľko mesiacov,“ ozrejmil generálny riaditeľ Podtatranskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti Robert Tencer.

Pitná voda z vodovodu je najlepšou vodou pre ľudský organizmus, výrazne ho detoxikuje a zároveň pomáha zlepšovať celkový zdravotný stav človeka.

foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM