Samospráva

Novinka s veľkým úspechom: Denný tábor si popradské deti zamestnaných rodičov poriadne užili

Po prvýkrát sa mohli popradské deti zamestnaných rodičov zúčastniť denného tábora, a to hneď v dvoch turnusoch. Tábor mal veľký úspech.

Ilustračný obrázok k článku Novinka s veľkým úspechom: Denný tábor si popradské deti zamestnaných rodičov poriadne užili
Zdroj: Mesto Poprad

Mesto Poprad v spolupráci s Centrom pedagogicko – psychologického poradenstva a prevencie v Poprade zorganizovalo po prvýkrát denný tábor pre deti zamestnaných rodičov v dvoch turnusoch po 25 detí. Prvý turnus sa uskutočnil v termíne od 08. 07. 2019 do 12. 07. 2019. Druhý turnus v termíne od 15. 07. 2019 do 19. 07. 2019. Cieľovou skupinou boli deti vo veku od 7 do 11 rokov.

„Deti počas tábora navštívili napríklad galériu Tricklandia v Starom Smokovci, Relax Park Jazierko v Tatranskej Lomnici, našu Mestskú políciu, kaštieľ Strážky či zabavili sa napríklad aj na opekačke spojenej s cykloturistikou v Kvetnici,“ uvádza sa na stránke mesta s tým, že denný tábor zaznamenal veľký úspech a pozitívne ohlasy ako zo strany detí a ich rodičov, tak aj samotných lektorov.

Náklady spojené s denným táborom finančne nezaťažili ani jednu rodinu, program bol plne financovaný z rozpočtu mesta, s výnimkou stravy, ktorú deťom zabezpečili rodičia.

„Cieľom denného tábora bolo pomôcť pracovne vyťaženým rodičom preklenúť obdobie letných prázdnin. Dovolenky rodičov trvajú len niekoľko dní a nie všetky deti majú starých rodičov, ktorí by mohli vnúčatám zabezpečiť starostlivosť počas letných prázdnin,“ vysvetľujú pracovníci mesta na webe dôvod, pre ktorý sa mesto tento tábor rozhodlo zorganizovať.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM