Správy

Novinka vo Vysokých Tatrách: Trúfli by ste si na prvú feratu vo vysokohorskom prostredí?

Združenie cestovného ruchu upozorňuje, že na feratu je treba vyraziť skoro ráno, keďže trasa je celodennou túrou. Zážitok je však nezabudnuteľný.

Ilustračný obrázok k článku Novinka vo Vysokých Tatrách: Trúfli by ste si na prvú feratu vo vysokohorskom prostredí?
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Od uplynulého týždňa je vo Vysokých Tatrách turistom prístupná prvá ferata vo vysokohorskom prostredí. Nástup na ňu je pod Priečnym sedlom a vedie súbežne s existujúcim chodníkom. Ako na svojej internetovej stránke informuje Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry (ZCR VT), jej vybudovaním sa stal chodník vedúci náročným terénom bezpečnejším a rýchlejším.

„Nástup na feratu je pomerné dlhý, musíte najprv vystúpiť na Téryho chatu a pokračovať ďalej do Rázcestia pod Sedielkom,“ upozorňuje ZCR VT s tým, že na feratu je treba vyraziť skoro ráno, keďže spolu s prechodom do Veľkej Studenej doliny je celá trasa celodennou túrou. Zároveň odporúča vystrojiť sa feratovým setom, aj keď ide o feratu náročnosti A a tiež zabezpečiť si poistenie na zásah Horskej záchrannej služby.

„Upozorňujeme, že ferata sa radí medzi extrémne športy,“ pripomína.

Ferata v Priečnom sedle je náhradným riešením za pôvodne plánovanú feratu od vodopádu Skok na Predné Solisko v Mlynickej doline, ktorú nebolo možné zrealizovať pre druhovú ochranu prírody, migračnú trasu chránených živočíchov. Vybudoval ju Klub slovenských turistov v rámci Interreg projektu Hory bez hraníc.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM