Martin Sýkora Futbal

O víťazstve Popradu rozhodol Šesták: Banská Bystrica pod Tatrami bez bodu

V 17. kole druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže privítal Poprad Banskú Bystricu. O víťazovi stretnutia rozhodol kanonier Šesták vo veľkom štýle.

Ilustračný obrázok k článku O víťazstve Popradu rozhodol Šesták: Banská Bystrica pod Tatrami bez bodu
37
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Popradskí futbalisti naháňajú body v každom kole, aby splnili svoj predsezónny cieľ – patriť v druhej lige medzi najlepších. Pod Tatry v 17. kole pricestoval kvalitný súper – banskobystrická Dukla. Stredoslováci boli od úvodu vyrovnaným súperom domácich, divákov potešilo, že do Národného tréningového centra (NTC) prišli hrať futbal.

Boli to však hostitelia, ktorí mohli gólovo udrieť ako prví. Popradský Holiš však hneď na začiatku nevyužil ponúknutú šancu. Hra sa postupne sústredila medzi šestnástky a šancí bolo pomenej. To však bohato vynahradila druhá polovica zápasu, ktorá priniesla všetko, čo futbal môže ponúknuť. Aktéri pridali na razancii i rýchlosti, prišli aj emócie. Tie radostné vytryskli na hosťujúcej striedačke v 61. minúte, keď Willwéber dostal Banskú Bystricu do vedenia podľa starého futbalového porekadla nedáš – dostaneš. Najdôležitejší moment stretnutia sa však odohral 6 minút predtým – keď Holiša na ihrisku vystriedal muž zápasu – Šesták. Internacionál v popradskom drese potvrdil svoju kvalitu a dokázal všetkým, že ani zďaleka ešte nepatrí do starého železa. V 74. minúte vystrúhal svoj prvý pozdrav Krejčímu v bránke Dukly utešenou presnou strelou k žrdi, aby v 84. minúte opäť zúročil svoje skúsenosti a šikovnosť otočením zápasového skóre. Hostia síce v závere vyskúšali vyrovnať, ale Malec spoluhráčov podržal. FK Poprad tak uzavrel jeseň povinným, i keď vydretým víťazstvom.

FK Poprad – MFK Dukla Banská Bystrica 2:1 (0:0)
Góly: 74. a 84. Šesták – 69. Willwéber. Rozhodoval: Marsal, ŽK: Šesták, Horváth, Jančo – Vajda, Laksik, 590 divákov.

Zdroj: Dnes24.sk

Stanislav Varga, tréner MFK Dukla Banská Bystrica: „Bol to obojstranne kvalitný zápas. Vyhrávali sme 1:0 a prišlo to, čoho sme sa všetci obávali. Nastúpil Stano Šesták a ukázal svoju kvalitu a extratriedu – rozhodol dnešný duel. Nám chýbalo trošku šťastia pri nastrelenom brvne, ale taký je futbal. Moji chlapci pristúpili k zápasu tak, ako mali.“
Marek Petruš, tréner FK Poprad: „Tešíme sa z víťazstve, ktoré sa nerodilo ľahko. V prvom polčase sa čakalo, kto dá úvodný gól. Škoda, že Holiš neskóroval vo svojej šanci. V druhej polovici sme inkasovali gól z prvej príležitosti, ktorú hostia mali. Veľmi ma teší zvrat, ktorý nastal po tomto góle. Zmenili sme základné herné rozostavenie a vysunuli sme Horvátha smerom dopredu. No a na ihrisko prišiel Stano Šesták a ukázala sa jeho herná kvalita. Teším sa zo Stanových gólov, ale pochváliť musím celé mužstvo.“

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM