Ľubomír Hudačko Správy

OBJEKTÍVOM z rekonštrukcie vo Vysokých Tatrách: Na mieste je teraz 9 semaforov, FOTO

Rekonštrukcia sa týka 43 km ciest, 26 mostov, 96 priepustov a ďalšej cestnej infraštruktúry.

Ilustračný obrázok k článku OBJEKTÍVOM z rekonštrukcie vo Vysokých Tatrách: Na mieste je teraz 9 semaforov, FOTO
4
Galéria

Pod Tatrami sa v úseku od Podbanského po križovatku s cestou I. triedy realizuje Prešovský samosprávny kraj (PSK) jednu z najväčších investičných akcií v oblasti dopravy za posledné roky. PSK o tom informuje na sociálnej sieti.

„Rekonštrukcia sa týka 43 km ciest, 26 mostov, 96 priepustov a ďalšej cestnej infraštruktúry. Prebieha v siedmich úsekoch a v tých musia účastníci cestnej premávky počítať s nevyhnutnými dopravnými obmedzeniami. Vzhľadom na objem prác a ich priebeh v polovičnom profile však komfort cestnej dopravy na Tatranskej Magistrále, ktorá bola naposledy modernizovaná v rokoch 1967–1969, výrazne neutrpí,“ vysvetľuje prešovská župa.

Deväť semaforov

K 18.4. je v miestach realizovaných prác (spolu 16 častí) osadených desať dočasných dopravných značení, deväť semaforov a regulovčíky.

Čísla semaforov nie sú konečné.

Doprave pod Tatrami počas rekonštrukcie na ceste II/537 by mali pomôcť opatrenia mesta Vysoké Tatry. „Plánuje tu otvoriť záchytné parkoviská a prepravu zabezpečovať kyvadlovou a hromadnou dopravou. Cesta slobody by mala byť do konca roka 2023 prestavaná na 80% a dokončená v roku 2024,“ doplnili z PSK.

Viac záberov nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Cesta Slobody vo Vysokých Tatrách prechádza rekonštrukciou
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM