Peter Handzuš Správy

Oblastné organizácie cestovného ruchu podpísali memorandum. Malo by to priniesť výhody návštevníkom Tatier

Spoločnú reč našli obe vo Vysokých Tatrách pôsobiace oblastné organizácie cestovného ruchu. OOCR Región Vysoké Tatry a OOCR Vysoké Tatry – Podhorie.

Ilustračný obrázok k článku Oblastné organizácie cestovného ruchu podpísali memorandum. Malo by to priniesť výhody návštevníkom Tatier
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Dňa 11. júla v Starom Smokovci podpísali memorandum o spolupráci a vzájomnej podpore. Spoločným cieľom organizácií je spokojný návštevník Tatier, ktorý vo Vysokých Tatrách dovolenkuje. Ide o prvú takúto dohodu medzi dvoma OOCR na Slovensku vôbec.

Vysoké Tatry patria k TOP destináciám na Slovensku. Ročne ich navštívia státisíce klientov. Po úspešnej zime Vysoké Tatry vstupujú do aktuálnej letnej sezóny s veľkými očakávaniami, novinkami v oblasti ponuky, ale aj s novou koncepciou spolupráce oblastných organizácií cestovného ruchu, ktoré v destinácii pôsobia.

Tatranci, vedomí si spoločných záujmov v oblasti Vysokých Tatier a ich podhoria, zasadli v Starom Smokovci za spoločný stôl a podpísali memorandum, ktorého základom je spoločné pôsobenie v oblasti rozvoja cestovného ruchu a budovanie konkurencieschopnej cieľovej destinácie s ponukou komplexných služieb.

Dôležité je napredovanie cestovného ruchu

„Návštevníkovi je jedno na území ktorej OOCR dovolenkuje, vníma len to, že je vo Vysokých Tatrách a najmä preto vzniklo spoločné memorandum dvoch OOCR v našom regióne,“ povedal Ján Mokoš, predseda predstavenstva Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry. Tatranci veria, že vytváranie spoločných produktov a balíčkov služieb a koordinácia aktivít v celom regióne prinesú ďalšie zvyšovanie návštevnosti destinácie.

„Aj podhorie Vysokých Tatier, kde sa nachádza najmä veľké množstvo ubytovacích kapacít či gastro prevádzok, je z pohľadu celkového napredovania cestovného ruchu v Tatrách dôležité. Sme radi, že sme našli spoločnú reč, ktorá bude len na prospech našich spoločných klientov. Budeme spolupracovať najmä pri tvorbe a poskytovaní pobytovej karty TATRY Card, prevádzke aquaskibusov, tvorbe cyklotrás či realizácii rôznych marketingových a propagačných aktivít,“ doplnil Peter Duda, predseda predstavenstva Oblastnej organizácie CR Vysoké Tatry Podhorie.

Obe organizácie sa možno spoja

Predstavitelia obidvoch OOCR sa netaja, že by radi spojili obe organizácie v jednu, ak im to legislatíva dovolí. Zatiaľ sú na Slovensku jedinými oblastnými organizáciami, ktoré začali aktívne kooperovať a podpísali spoločné memorandum.

Po OOCR Región Vysoké Tatry sa spojilo podhorie Tatier v ďalšej organizácii. V prvej fáze to bolo sedem podtatranských obcí – Veľká Lomnica, Stará Lesná, Nová Lesná, Veľký Slavkov, Mlynica, Štôla, Liptovská Teplička, dva podnikateľské subjekty a Združenie cestovného ruchu zo Starej Lesnej. Oblastná organizácia cestovného ruchu Vysoké Tatry Podhorie vznikla 27. 2. 2012.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM