Monika Vengrínová Rôzne

Obnovenie leteckej linky z Popradu do Londýna: Takto zareagovali Popradčania!

Obnovená linka z Popradu do Londýna je veľkým a najmä príjemným prekvapením pre Popradčanov i pre celý okolitý región. Nízkonákladový Wizz Air bude lietať z londýnskeho Lutonu vždy v utorok, štvrtok a v sobotu. Ako na túto správu zareagovali Popradčania?

Ilustračný obrázok k článku Obnovenie leteckej linky z Popradu do Londýna: Takto zareagovali Popradčania!
Zdroj: Dnes24.sk

Obnovenie leteckej linky Poprad-Londýn potešilo množstvo ľudí z celého regiónu. Mnohí do Anglicka lietajú za prácou či rodinami, preto správa o tom, že nebudú musieť cestovať na letisko do Košíc, Krakova či až do Bratislavy vyvolala obrovské nadšenie.

Linka pomôže cestovnému ruchu

„Popradské letisko má, podľa môjho názoru, obrovský potenciál. Podtatranský región patrí k najnavštevo­vanejším na Slovensku a v Tatrách na každom rohu stretnete cudzinca. Obnovená linka je skvelou správou a veľkou príležitosťou,“ myslí si Zuzana (35) s tým, že cestovnému ruchu u nás to veľmi pomôže.

Z linky sa teší aj Juraj (27), ktorý má v Londýne sestru. „Konečne, keď príde domov na Slovensko, po ňu nebudeme musieť ísť na letisko do Košíc či do Bratislavy. A samozrejme, aj my sa rýchlejšie a jednoduchšie dostaneme za ňou,“ uvažuje.

Prínos z pohľadu zamestnanosti

Martin Žákovič (24), konzultant personálnej spoločnosti, vidí prínos linky aj z pohľadu zamestnanosti. Je presvedčený, že vďaka letiskám v Poprade, ale i v Košiciach trh na východnom Slovensku v tejto oblasti rastie. „Zvýšenie počtu pravidelných leteckých spojení s Európou výrazne nahráva atraktívnosti regiónu z pohľadu investorov a tým v konečnom dôsledku aj zvyšovaniu zamestnanosti. Pre podtatranský región, ktorý pravidelnú linku nutne potrebuje, tak ide o výbornú správu,“ uviedol Martin.

Pracovne i súkromne do Londýna lieta podnikateľ Peter (56), ktorý linku z Popradu využíval kedysi pravidelne. „Odkedy ju zrušili, lietal som z Košíc alebo z Krakova. Cesta na letisko mi trvala takmer toľko, ako celý let. Obnovenie linky preto veľmi vítam a určite ju využijem ešte tento rok,“ povedal.

Na nákupy do Londýna

„Skvelé, konečne môžem ísť na nákupy do Londýna. Možno už predvianočné. Na popradskom letisku som za päť minút, v Londýne za dve hodiny a aj tá cena je super,“ usmieva sa Popradčanka Lenka (41).

Nadšenie z nízkej ceny by ale naopak krotil Branislav Švec, ktorý si myslí, že ceny, ako sú uvádzané teraz, pôjdu vyššie. „Myslím si však, že linka z Popradu je jednoznačným prínosom a určite bude životaschopná. Spoločnosť spravila dobre, že ju zaviedla, je to skvelá správa pre Popradčanov i ľudí zo širokého okolia. Určite ju budú najviac využívať tí, čo tam majú rodiny, čiže aj ja. A tiež veľké gro budú tvoriť tí, ktorí v Londýne a v okolí pracujú,“ dodal majiteľ jazykovej školy.

foto: Wizzair.com

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM